ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Σχόλιο στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»

Ο καθηγητής Σπένσερ Γουέλς είναι ίσως ο κορυφαίος γενετιστής στον κόσμο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρακάτω απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε σε ελληνικό έντυπο:

«H Ελλάδα είναι ένα από τα μέρη της Γης που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον Σπένσερ Γουέλς και τους συνεργάτες του. H έρευνα στο DNA των εδώ πληθυσμών θα ξεκινήσει του χρόνου, δεν έχουν όμως επιλέξει ακόμα σε ποιο μέρος. Αυτό θα το αποφασίσουν οι ερευνητές του κέντρου που καλύπτει αυτή την πλευρά της Ευρώπης. «Με ενδιαφέρει πολύ να βρω την εξάπλωση των πληθυσμών από την Ελλάδα σε άλλα μέρη, πώς επηρέασαν οι Έλληνες τον υπόλοιπο κόσμο. Θα μελετήσουμε επίσης τα γενετικά ίχνη που άφησε ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία, ξεκινώντας το φθινόπωρο την έρευνα στο Αφγανιστάν». 

Αυτό λοιπόν, που κυρίως απασχολεί τον καθηγητή Γουέλς δεν είναι εάν η καταγωγή των σημερινών Ελλήνων προέρχεται από τους αρχαίους Έλληνες, αλλά η εξάπλωση των Ελληνικών πληθυσμών έξω από την χώρα. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι θεωρεί δεδομένο ότι ο ενταύθα πληθυσμός έχει άμεση σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες.