ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.: ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!

 

Ομιλία στην Βιέννη κατά «του ρατσισμού και των κοινωνικών διακρίσεων», έκανε η εκ Τσεχίας Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων, Βέρα Γιούροβα, ζητώντας «αυτορύθμιση» (εννοώντας φυσικά αυτολογοκρισία!) από τα ΜΜΕ, προκειμένου να «βοηθήσουν στον περιορισμό του προβλήματος»! Ιδού οι γεμάτες… δημοκρατία δηλώσεις της σουρτούκας:
«Τα φαινόμενα ρατσισμού, οι διακρίσεις και η κακή εκδοχή του εθνικισμού που προωθούν τον αποκλεισμό και το μίσος βρίσκονται σε ανοδική πορεία και τα ΜΜΕ ίσως χρειαστούν αυτορύθμιση προκειμένου να βοηθήσουν στον περιορισμό του προβλήματος. Μια επικίνδυνη εκδοχή του εθνικισμού είναι ορατή όχι μόνο στην άνοδο των εξτρεμιστικών κομμάτων αλλά και στο πολιτικό κατεστημένο το οποίο δέχεται ένα τμήμα αυτής της ρητορικής διχασμού. Τα ΜΜΕ μπορούν να οικοδομήσουν την κουλτούρα του διαλόγου ή να σπείρουν διχόνοια, να διαδώσουν παραπληροφόρηση και να ενθαρρύνουν τον αποκλεισμό»>
Τα πρόσφατα «κακά» παραδείγματα, «που δεν συνάντησαν επαρκή αντίσταση από τα ΜΜΕ και τους καθοδηγητές της κοινής γνώμης», είναι τα εξής σύμφωνα με την… υπερδημοκράτισσα Επίτροπο: «οι ακροδεξιές διαδηλώσεις στο Κέμνιτζ, η εκστρατεία κατά του Σόρος στην Ουγγαρία και η αυξανόμενη ρητορική κατά των Μουσουλμάνων ή των Ρομά».
Αν και η… υπερδημοκράτισσα δεν ανέφερε ΜΜΕ συγκεκριμένων χωρών, με «καλά» και «κακά» -σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια- παραδείγματα, σιγουρότατα μπορούμε να πούμε πως αποκλείεται να έχει παράπονο από τα ελληνόφωνα ΜΜΕ. Τα οποία, σε τέτοια θέματα, αυτολογοκρίνονται και χωρίς την προτροπή της!