ΤΟ… ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ, Ο ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ ΚΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 19ΧΡΟΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ

Με μια ανακοίνωση 42 λέξεων, το Γραφείο Τύπου του… τιμημένου κουκουέ, ουρά και μακρύ χέρι του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος, έσπευσε να καταδικάσει τον χθεσινό προπηλακισμό του συντρόφου (όλα τα συντρόφια είναι ΙΔΙΑ!) Κωνσταντινέα – αντάμα με τις υπόλοιπες δυνάμεις του… «συνταγματικού τόξου»:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα. Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις».

Προ ημερών, την επομένη της ξεκάθαρα δολοφονικής επίθεσης τσογλανοκομμουνιστών του «ευρύτερου αριστερού χώρου», με ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας σε ευθεία βολή στο πρόσωπο μιας 19χρονης κοπέλας, που καθόταν αμέριμνη σ’ ένα παγκάκι, το Γραφείο Τύπου του… τιμημένου δε βρήκε ούτε μια λέξη για να καταδικάσει την παρ’ ολίγον δολοφονία!

Ωστόσο, λόγω εντοπιότητος, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας, αναγκάστηκε να εκδώσει μια ανακοίνωση για το γεγονός. Την ακόλουθη:   

«Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Όλα αυτά τα χρόνια έγινε ακόμη πιο φανερό στο λαό και τη νεολαία ότι τέτοιες φασιστικές αντιδραστικές δυνάμεις είναι προϊόντα του σάπιου συστήματος που τους αξιοποιεί με διάφορους τρόπους. Με το ένα χέρι προτείνουν στη Βουλή νέες επιδοτήσεις και φοροασυλία για τους εφοπλιστές και με το άλλο επιχειρούν να τσακίσουν όποιο νέο, εργαζόμενο σηκώνει το κεφάλι ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.

Πάνω απ’ όλα, αυτές οι δυνάμεις αξιοποιούνται από το σύστημα, έτσι ώστε η δυσαρέσκεια και η οργή από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων να εγκλωβίζονται στο ρατσισμό και το φασισμό, για να μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος.

Γι’ αυτό το λόγο 5 χρόνια μετά οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία με τα σωματεία και τους συλλόγους τους διαδήλωσαν οργανωμένα σε όλη την Ελλάδα ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα σε μια σειρά πόλεις, όπως και στο Αγρίνιο, στήθηκε για μια ακόμα φορά το γνωστό παιχνίδι της καταστολής με τα ΜΑΤ και διαφόρων ομάδων. Από τη μια είχαμε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας και των ΜΑΤ που γέμισαν το κέντρο τη πόλης με χημικά και μάλιστα σε ώρα αιχμής. Και από την άλλη τη δράση τέτοιων ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία και πάλη του λαϊκού κινήματος. Τέτοια γεγονότα δημιουργούν καταστάσεις, όπως ο τραυματισμός της 19χρονης.

Οι ενέργειες τους, έχει αποδειχτεί ότι πάνε χέρι-χέρι και γίνονται άλλοθι, σε λογικές και πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού. Τέτοιες πρακτικές πετυχαίνουν αυτό που θέλουν οι δυνάμεις καταστολής και η εκάστοτε κυβέρνηση, να δημιουργείται απέχθεια στο συλλογικό αγώνα και τρομοκράτηση των εργαζομένων, της νεολαίας ώστε να μην αντιδρούν στην πολιτική που τους τσακίζει.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να πυκνώσουν τις γραμμές του οργανωμένου κινήματος, να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους και να απομονώσουν τέτοιες λογικές».

Όπως παρατηρούμε, στην μακροσκελέστατη ανακοίνωση των 366 λέξεων, δεν υπάρχει πουθενά καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης, αλλά μια απλή αναφορά στο γεγονός. Οι δε εγκληματικές συμμορίες των τσογλανοκομμουνιστών, χαρακτηρίζονται απλά… «διάφορες ομάδες», χωρίς κανέναν πολιτικό προσδιορισμό! Κάποτε, τα συντρόφια χαρακτήριζαν τους αριστεριστές (τσογλανοκομμουνιστές) «προβοκάτορες». Τώρα τους αποκαλούν… «διάφορες ομάδες»!

Καταλάβατε τώρα από πού εκπορεύεται η δολοφονική βία των κομμουνιστικών συμμοριών; Είναι όλοι τους ίδιοι! Αν όχι, οι ίδιοι!