ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ… ΜΟΝΟΣ! ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΑΞ-ΚΟΥΑΞ!

Χθες, ο κομμουνιστής πρόεδρος της βουλής Βούτσης, προέβλεψε «ρευστοποίηση» τριών κομμάτων, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, για να περάσει με αυξημένη πλειοψηφία –κι όχι οριακά- η Συμφωνία των Πρεσπών. Προφανώς, τα τρία κόμματα που θα «ρευστοποιηθούν» είναι το Ποτάμι, τα ψεκαστήρια και το σεράι του Λεβέντη.

Κι όπως όλα δείχνουν, αυτό θα συμβεί!

Έτσι, μετά τον Παπαχριστόπουλο, που δήλωσε στα ίσια πως θα υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, τον Ζουράρι που δήλωσε το ίδιο, εμμέσως πλην σαφώς, καθώς και την… σιγανοπαπαδιά Κουντουρά που δεν το δήλωσε αλλά θα την ψηφίσει την προδοτική Συμφωνία – και μετά και οι τρεις θα προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ- άλλος ένας ψεκασμένος παίρνει αποστάσεις από τις γκρίνιες των Καμμένων για τον Κοτζιά.

Πρόκειται για τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (ράδιο-ΣΥΡΙΖΑ), υπερασπιζόμενος μετά μανίας τον Κοτζιά και τα έργα αυτού: «Είναι ένας άνθρωπος που εντυπωσιάζει με την υπερεπάρκεια των γνώσεών του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ίσως από τους πιο διαβασμένους, το ομολογούν και κάποιοι από τους άλλους υπουργούς Εξωτερικών που συναντώ σε διάφορα φόρα, ότι «το μυαλό του είναι σκέτος σκληρός δίσκος». Θα πρέπει να μην ξαναϋπάρξει τέτοιου είδους αναφορά στο πρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών, που στο κάτω-κάτω ποτέ δεν έχει κάνει προσωπικές αναφορές εναντίον οποιουδήποτε άλλου υπουργού. Δεν είναι λογικό, μέσα σε μία κυβέρνηση ο ένας να τα βάζει με τον άλλο, να βγαίνει το ένα κόμμα και να τα βάζει με τον α΄, τον β΄, τον γ΄. Κακό κάνουμε, σε μία εποχή που χρειάζεται συνοχή σε όλα τα επίπεδα».

Και για να μην αφήσει καμμιά αμφιβολία για το που θα καταλήξει στο τέλος, αναφέρθηκε στις προοπτικές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι σαφές ότι η ψαλίδα κλείνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όλες τις δυνατότητες με την διαχείριση της μεταμνημονιακές περιόδου να πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις και περισσότερο στις κάλπες … έχει αποδείξει ότι ενώ τον είχαν «με την πλάτη κάτω» έβγαινε νικητής».

Κι ο Τέρενς, που έχει τη… στόφα του νικητή, πάει πάντα με τους νικητές!

(ΥΓ) 1: Επιστρέφοντας έτσι στην αριστερά, στην οποία πάντα ανήκε! Τον θυμάμαι πολύ καλά, το 1982, στην ΕΡΤ της «αλλαγής», να εφευρίσκει στις δημοτικές εκλογές τον όρο «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» (εννοώντας το ΚΚΕ και το ΚΚΕ εσωτερικού, που είχαν στήσει τότε «Λαϊκό Μέτωπο» και υποστήριζαν τους υποψηφίους δημάρχους του κλεφτο-ΠΑΣΟΚ…), προκαλώντας την οργή της Νουδούλας. Αρκετά χρόνια αργότερα, άρχισε να το παίζει… δεξιός και κάποιοι αφελείς τον πίστεψαν!

(ΥΓ) 2: Αχ σύντροφε Πάνο! Στο τέλος, μονάχος σου θα πας στον εκκολαπτόμενο… «ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς»!