ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 190 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΡΩΣΣΙΑΣ

Αυτές τις ημέρες, συμπληρώθηκαν 190 χρόνια από την επίσημη έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ρωσσίας (1828-2018).

Για την επέτειο αυτή έγιναν προγραμματισμένες από πολύ καιρό εορταστικές εκδηλώσεις στον Πόρο, εις ανάμνηση της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του πρώτου Ρώσσου πρεσβευτή, Μαρκ Βούλγαρη, στον Ιωάννη Καποδίστρια, στην οικία του τελευταίου στον Πόρο.
Από ρωσσικής πλευράς, εστάλη στο νησί η εντυπωσιακή και υπερσύγχρονη φρεγάτα «Admiral Essen», μήκους 125 μέτρων και με πλήρωμα 175 ανδρών, που αγκυροβόλησε ανοιχτά στον κόλπο του Ασκελίου και έμεινε εκεί για τέσσερις ολόκληρες ημέρες.

Επίσης, η ρωσσική πλευρά είχε υποβάλει αίτημα προς την ελληνική (υπουργείο Εθνικής Αμύνης), να μεταβεί στο νησί στρατιωτικό άγημα για να αποδώσει τιμές για την επέτειο, αλλά το αίτημα αυτό αγνοήθηκε από τον ξεφωνημένο ΗΠΑνθρωπο Καμμένο! Επιπροσθέτως, δεν εμφανίστηκε ούτε ένας εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης των αμερικανόδουλων προδοτών (ούτε ο «όπου γάμος και χαρά» πρόεδρος Πάκης Παυλόπουλος…), με αποτέλεσμα οι Ρώσσοι να πραγματοποιήσουν την τελετή μόνοι τους πάνω στο πλοίο, όπως προκύπτει από φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσσική πρεσβεία στην Αθήνα. Εν συνεχεία δε, ρωσσική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον εν Αθήναις πρεσβευτή Αντρέι Μασλόφ, κατέθεσε στέφανο στο χώρο μπροστά από την πρώην οικία του Καποδίστρια. Στην όλη διαδικασία, παραβρέθηκε από ελληνικής πλευράς μόνον ο δήμαρχος του νησιού!!!

Τόσο αμερικανόδουλοι σαν τους Τσιπροκαμμένους, δεν πρέπει να υπάρχουν πουθενά στον πλανήτη!