ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ»: ΤΑ ΝΕΑ «ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ» ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΕΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΩΝ»

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Εξόχως ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με τα χρήματα που δίνει το Κράτος για το λεγόμενο “προσφυγικό” ζήτημα, ανακύπτουν από τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη από βήματος βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσας.

Το στέλεχος της εθνομηδενιστικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λοιπόν, επισήμανε πως “έχουν εγκριθεί 63 εκατομμύρια ευρώ για έργα συντήρησης και σίτισης στα νησιά με το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων να ξοδεύεται για να κατασκευαστεί ο βιολογικός καθαρισμός στη Μόρια”. Επιπρόσθετα, ο Δ. Βίτσας σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση κονδύλια ύψους 566 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, το 35% αυτών (περίπου 300 εκατομμύρια) έχει ήδη πιστοποιηθεί, ενώ παράλληλα υπάρχουν επιπλέον 570 εκατομμύρια ευρώ από την έκτακτη χρηματοδότηση, εκ των οποίων τα 388 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί σε μη κρατικούς οργανισμούς, κάνοντας αναφορά στην Ύπατη Αρμοστεία και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ο Δ. Βίτσας μάλιστα, τόνισε πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει λάβει το σημαντικότερο τμήμα κονδυλίου ύψους 182 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αποδόθηκε σε κρατικούς φορείς, ποσό το οποίο ισχυρίστηκε χρησιμοποίησε το υπουργείο προκειμένου να στήσει τα περίφημα hot spots καθ’ όλη την ελληνική επικράτεια. Προς αποφυγή “κακόπιστων” ερωτήσεων δε, ο υπουργός έσπευσε να υποστηρίξει πως τα εκατομμύρια που λαμβάνει το Κράτος από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το “προσφυγικό” “υπόκεινται σε ελέγχους, στους οποίους πήραμε άριστα”.

Πράγματι, ο επίτροπος της Ε.Ε. για την μετανάστευση Δ. Αβραμόπουλος, δεν λησμονεί όπου βρεθεί και όπου σταθεί να μοιράζει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και στους υπουργούς αυτής επί της συνολικής στάσης της στο “προσφυγικό”. Παρά ταύτα, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (στην οποία ανήκει και ο Δ. Αβραμόπουλος) θυμήθηκαν τώρα μόλις, προεκλογική περίοδος γαρ, να μεμφθούν την κυβέρνηση εις οτι αφορά τη διαχείριση των τεραστίων ποσών που λαμβάνονται από τις Βρυξέλλες προς ενίσχυση της “προσφυγικής” διαχείρισης. Κατά περίεργο όμως τρόπο, η Νέα Δημοκρατία αρνείται να κατηγορήσει το άλλοτε σημαίνον και υψηλόβαθμο στέλεχός της, επικεντρώνοντας αποκλειστικά την ψευδεπίγραφη κριτικής στην κυβέρνηση. Ο ίδιος ο πρόεδρός της μάλιστα, υποστήριξε προσφάτως από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πως η μελλοντική κυβέρνησή του θα ελέγξει που διατέθηκαν οι πόροι για το “προσφυγικό”, αφήνοντας σαφείς αιχμές για κακοδιαχείριση.

Πώς εξηγείται όμως το γεγονός οτι η ΝΔ αφήνει αιχμές για την κυβερνητική κακοδιαχείριση ενώ την ίδια στιγμή αφήνει στο απυρόβλητο τον επίτροπο της Ε.Ε. ο οποίος όχι μόνο δεν μιλά για κακοδιαχείριση αλλά τουναντίον, συγχαίρει διαρκώς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της;

Η απάντηση είναι απλή: επικοινωνιακή τακτική της ΝΔ και επιχείρηση εξαπάτηση της ελληνικής κοινής γνώμης. Το κόμμα του κυρίου Μητσοτάκη κάθε άλλο παρά αντιτίθεται στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στο λαθρομεταναστευτικό. Η διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση έγκειται στο θέμα “διαχείριση των κονδυλίων της Ε.Ε.”. Με απλά λόγια, τα στελέχη της ΝΔ ορέγονται και σχεδιάζουν την ώρα που θα γίνουν κυβέρνηση και θα τεθεί στα δικά τους χέρια η διαχείριση των χρημάτων, σχεδιάζουν δηλαδή και ορέγονται την ώρα που θα τεθούν οι ίδιοι στη θέση που σήμερα βρίσκονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Απόδειξη τούτου, το γεγονός οτι ουδέποτε στηλίτευσαν τους χειρισμούς της κυβέρνησης επί του ζητήματος, χειρισμοί οι οποίοι οδηγούν στην καλλιέργεια αισθήματος πλήρους ασυδοσίας των λαθρομεταναστών, ασυδοσία η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε εγκληματικότητα και ευθεία απειλή κατά της ζωής και των περιουσιών Ελλήνων πολιτών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι πρόσφατες εκείνες περιπτώσεις κατά τις οποίες έκλεισαν με το έτσι θέλω και για ώρες εθνικές και περιφερειακές οδούς, με την αστυνομία της μπανανίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να επικεντρώνεται στο να απειλεί Έλληνες οδηγούς πως εάν αντιδράσουν θα συλληφθούν και να αναμένει σε ρόλο παρατηρητή να δεήσουν οι λαθρομετανάστες να απομακρυνθούν από τον δρόμο. Σε μια ωμή επίδειξη ρατσισμού εις βάρος των Ελλήνων, η ίδια αστυνομία επιτέθηκε με χημικά και ανελέητο ξύλο ακόμη και σε γυναικόπαιδα και γερόντους στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης του Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται οτι, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του βρετανικού (ανθρωπιστικού και αλληλέγγυου) Guardian, το 70% των χρημάτων που έχουν διατεθεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το “προσφυγικό”, δεν γνωρίζει κανείς που έχει διατεθεί! Όπως εύκολα συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς, οι ευρωπαϊκοί πόροι για το “προσφυγικό” αποτελούν τα νέα, βελτιωμένα “πακέτα Ντελόρ”, χάρη στα οποία οι επαγγελματίες ενός ψευδεπίγραφου ανθρωπισμού χτίζουν ή αυξάνουν τις περιουσίες τους. Και σε αυτό το χυδαίο πανηγύρι “αλληλεγγύης” συμμετέχει ολάκερο το πολιτικό, οικονομικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο, με μοναδική, φωτεινή εξαίρεση τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή.