ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ CIA ΚΑΙ ΤΗΣ MOSSAD

Επίθεση αγνώστων ενόπλων έγινε νωρίτερα σήμερα σε στρατιωτική παρέλαση στην πόλη Αχβάζ, που βρίσκεται στα νότια του Ιράν. Σύμφωνα με τo Al-Arabiya, την παρέλαση παρακολουθούσε και ο πρόεδρος της χώρας, Χ. Ρουχανί, ο οποίος την ώρα της επίθεσης φυγαδεύτηκε από την Αστυνομία.

Όπως φαίνεται, αυτός ήταν ο στόχος των τρομοκρατών, προκειμένου να προκληθεί χάος και αποσταθεροποίηση στην χώρα, αλλά ο στόχος δεν επετεύχθη!

Την είδηση επιβεβαίωσε και το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το οποίο αναφέρει πως η επίθεση αποκρούστηκε, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 24 και τους τραυματίες σε 53.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν: «Τρομοκράτες που στρατολογήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από ξένο καθεστώς επιτέθηκαν στην Αχβάζ. Το Ιράν θεωρεί τους περιφερειακούς υποστηρικτές της τρομοκρατίας και τα αφεντικά τους, τους Αμερικανούς, υπεύθυνους για αυτές τις ενέργειες. Το Ιράν θα απαντήσει άμεσα και αποφασιστικά, υπερασπιζόμενο τις ζωές των Ιρανών».

Επιπλέον, εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού δήλωσε ότι οι δράστες είχαν εκπαιδευτεί σε δύο αραβικές χώρες του Κόλπου, από πράκτορες της CIA και της Mossad.