ΤΡΙΑ ΙΡΑΚΙΝΑ «ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ» ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΩ

Τρεις επικίνδυνοι αιτούντες άσυλο Ιρακινοί κακοποιοί κυκλοφορούσαν στην Κω. Ήταν οπλισμένοι με κλομπ μήκους 57 εκατοστών και ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 21 εκατοστών, διακινούσαν χασίς, ναρκωτικά χάπια, αλλά και λαθραίο καπνό στο νησί.

Ο ένας από αυτούς μάλιστα κυκλοφορούσε με πλαστό δελτίο βελγικής ταυτότητας.

Οι Ιρακινοί ηλικίας 50, 45 και 24 χρόνων ακινητοποιήθηκαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης από αστυνομικούς της Ασφάλειας στο πλαίσιο στοχευμένης έρευνας και ακολούθησε έρευνα στο κοντέινερ που διαμένουν εντός του Hot Spot. Μέσα στο κοντέινερ βρέθηκαν 70 «φιξάκια» ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 118 γραμμαρίων έτοιμα προς πώληση, 20 ναρκωτικά χάπια, 40 πακέτα λαθραίου καπνού βάρους δυο κιλών και 27 πακέτα τσιγάρων αδασμολόγητα.

Εκτός από την πλαστή ταυτότητα, το κλομπ και το μαχαίρι, οι άνδρες της Ασφάλειας κατέσχεσαν 410 ευρώ και τέσσερις προπληρωμένες τραπεζικές κάρτες. Οι τρεις αλλοδαποί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω που τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού κατά περίπτωση για τα παρακάτω αδικήματα: διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη οπλοκατοχή, ενώ τα λαθραία προϊόντα καπνού παραδόθηκαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί για το ελληνικό κράτος.

Αυτά τα αποβράσματα διέμεναν στο Hot Spot και διέμεναν με προσωρινή άδεια παραμονής στο νησί , σιτίζονταν στο Κέντρο Υποδοχής και λάμβαναν κανονικά το επίδομα των 400 ευρώ μηνιαίως. 

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» εσωτερικού και εξωτερικού!

Κ.Π.