ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ;

Για τις 6 και 7 Οκτωβρίου ορίστηκε το δημοψήφισμα στο οποίο οι Ρουμάνοι καλούνται να αποφασίσουν ελεύθερα αν θα τροποποιηθεί ο συνταγματικός ορισμός του γάμου σε «ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας» ώστε να μην καταστεί ποτέ δυνατή η νομιμοποίηση γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Η Ρουμανία είναι μια από τις τελευταίες χώρες της ΕΕ που απαγορεύει τους γάμους ομοφυλοφίλων, είτε άμεσους είτε έμμεσους (σύμφωνα συμβίωσης). Επιπλέον, στην Ρουμανία δεν αναγνωρίζονται ούτε οι τοιούτοι γάμοι και τα σύμφωνα συμβίωσης που έχουν τελεστεί στο εξωτερικό.

Μάλιστα, επειδή υπήρχε κίνδυνος το ποσοστό συμμετοχής να είναι χαμηλό και να κριθεί άκυρο το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση αποφάσισε να τροποποιήσει τον νόμο ώστε να διεξαχθεί σε δύο ημέρες, για να έχουν όλοι την ευχέρεια να συμμετάσχουν.

Εν τέλει, η όλη υπόθεση είναι στο χέρι των Ρουμάνων πολιτών, όπως πρέπει να συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές χώρες! Αλλά, γιατί άραγε δεν γίνονται ανάλογα δημοψηφίσματα και στις υπόλοιπες δυτικοευρωπαϊκές χώρες; Μήπως γιατί είναι στην πραγματικότητα συγκαλυμμένες δικτατορίες της νεοταξίτικης «πολιτικής ορθότητας»;