ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

Στα ταραγμένα προεπαναστατικά χρόνια, ένας πολιτικός της εποχής (ο Σοφοκλής Βενιζέλος) αναφερόμενος στην παραδοπιστία του Μητσοτάκη είπε (καθ’ υπερβολήν) ότι «αυτός είναι ικανός να πουλήσει και την Ακρόπολη».

Τελικά, πολλά χρόνια αργότερα ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός, αλλά η Ακρόπολη τη… γλίτωσε. Να όμως που ήρθε ο καιρός να επαληθευθεί ο Σοφοκλής Βενιζέλος, όχι για τον Μητσοτάκη, αλλά για τους Τσιπροκαμμένους!

Σύμφωνα, λοιπόν, με καταγγελία του Συλλόγου Αρχαιολόγων, στα 10.119 δημόσια κτίρια που δ΄όθηκαν για ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας στο διαβόητο Υπερταμείο, συμπεριλαμβάνονται και αρχαιολογικοί χώροι!  

Βέβαια, στην απάντηση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρεται ότι από τη μετάβαση εξαιρούνται οι αρχαιολογικοί χώροι, αλλά ο σύλλογος των αρχαιολόγων επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, ότι η διάταξη που επικαλείται το ΥΠΟΙΚ είναι για τα μάτια του κόσμου, καθώς στην αμέσως επόμενη παράγραφο του ν.4389/2016 προβλέπεται ότι ακόμα και ακίνητα που εξαιρούνται παραμένουν στη διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, που ανήκει στο Υπερταμείο, με την «επιφύλαξη υφιστάμενου δικαιώματος οποιουδήποτε νομικού προσώπου εκτός του Ελληνικού Δημοσίου».
(ΥΓ): Κάποτε, τα συντρόφια ούρλιαζαν στους δρόμους το σύνθημα «ένα, δύο, τρία, πολλά Πολυτεχνεία». Τώρα, το σύνθημα έγινε «ένα, δύο, τρία, πολλά Υπερταμεία». Φτου σας, ξεφτίλες!