ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ… ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ «ΟΡΜΠΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Τον κίνδυνο… «ορμπανοποίησης» της ελληνικής πολιτικής ζωής από την Χρυσή Αυγή, που μπορεί να αποτραπεί μόνο με την συνεργασία των κομμάτων του λεγόμενου «δημοκρατικοί τόξου (από Νουδούλα μέχρι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ), επισημαίνει με άρθρο της η αρχισυντάκτρια του –ψοφοδεξιού- «Ελεύθερου Τύπου», Δέσποινα Κονταράκη. Η οποία, αφού κάνει σφοδρή επίθεση στον πατριώτη πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, καταλήγει ως εξής:

«Η κρίση Ορμπαν αναπόφευκτα γίνεται και εσωτερική κρίση αντοχής για κάθε χώρα ξεχωριστά.

Στην Ελλάδα, με τη Χρυσή Αυγή κολλημένη στην τρίτη θέση, δεν έχουμε και πολλούς λόγους να αισθανόμαστε ότι δεν μας αφορά. Δεδομένης δε της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης και του μεγάλου βάρους του μεταναστευτικού που σηκώνουμε στις πλάτες των νησιών μας, θα λέγαμε πως μας αφορά ακόμα περισσότερο. Εδώ είναι που ορμπανοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου αλλά με το λάθος τρόπο. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της πόλωσης, επιχειρώντας να ταυτίσει την αξιωματική αντιπολίτευση με την Ευρώπη της Ακροδεξιάς. Το «τσουβάλιασμα» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τους εθνικιστές και ακροδεξιούς ή της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή είναι σαφές ότι ευνοεί τους δεύτερους, αφού τους τοποθετεί εντός του δημοκρατικού τόξου».

«Με την Χρυσή Αυγή κολλημένη στην τρίτη θέση…». Μα τι λέτε μαντάμ; Από πού το βγάζετε αυτό το… αυθαίρετο συμπέρασμα; Δε βλέπετε που όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τρίτο κόμμα τον… φερετζέ της κλεφτοπασοκαρίας (ΚΙΝΑΛ), ή σε κάποιες –ακόμα πιο… κραυγαλέες!- περιπτώσεις ακόμα και το… τιμημένο κουκουέ; Γιατί τους χαλάτε τη… συνταγή;