ΑΡΑΓΕ, ΤΙ… ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΙΑ» ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ;

Γράφει ο Αντίοχος

Λάβρος κατά των Τσιπροκαμμένων, για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, εμφανίστηκε ο Κούλης στην ΔΕΘ, επαναλαμβάνοντας το «ποίημα», ότι η Νουδούλα θα την καταψηφίσει στη βουλή. Ιδού τι ακριβώς είπε:  

«Μια βαριά σκιά όμως πέφτει πάνω στην Βόρεια Ελλάδα. Είναι η συμφωνία για το Σκοπιανό που υπέγραψαν, ερήμην της ελληνικής Βουλής, ερήμην του ελληνικού λαού οι κύριοι Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος. Μια συμφωνία-ντροπή που εκχωρεί για πρώτη φορά τη “Μακεδονική ταυτότητα” και τη “Μακεδονική γλώσσα” στους γείτονές μας… Θέλω λοιπόν εδώ, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες. Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή. Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει και η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».

Μάλιστα! Λείπουν, όμως, κάποια πολύ σημαντικά πραγματάκια από την… «Μακεδονομαχία» του Κούλη:

1ον) Κατηγορεί -και δικαίως!- τους Τσιπροκαμμένους, ότι εκχώρησαν την «μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα» στους Σκοπιανούς, αλλά δε λέει κουβέντα για την «ταμπακιέρα»: την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας! Γιατί άραγε; Λέτε να το… ξέχασε ο Κούλης ή μήπως δεν το ανέφερε, γιατί και η Νουδούλα δεν έχει αντίρρηση στην «σύνθετη» ονομασία, με το «Μακεδονία» μέσα; Προφανώς, ισχύει το δεύτερο…

2ον) Λέει και ξαναλέει, πως δεν θα υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή – η οποία έτσι κι αλλιώς είναι σίγουρο πως θα περάσει από τη βουλή με τουλάχιστον 154 ψήφους. Δε λέει όμως, ότι θα την καταργήσει όταν (και αν) ανέλθει στην εξουσία! Τυχαίο; Δε νομίζουμε! Διότι, είναι επίσης σίγουρο είναι πως σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός, θα την εφαρμόσει κανονικότατα!

3ον) Κατηγόρησε τους Τσιπροκαμμένους ότι επιχειρούν να ταυτίσουν «όσους αντιδρούν στην Συμφωνία» με την άκρα δεξιά. Αλλά, απέφυγε επιμελώς να καταδικάσει τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα κατά την επίσκεψη του Τσίπρα και της παρέας του στην ΔΕΘ, καθώς επίσης και την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών. Προφανώς, γιατί με ανάλογα αστυνομικά μέτρα θ’ ανέβει κι αυτός του χρόνου στην ΔΕΘ (αν είναι πρωθυπουργός) και την ίδια βία θα χρησιμοποιήσει κατά αυτών που θα διαδηλώνουν εναντίον του, γιατί δεν κατήργησε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!