ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: ΤΟ ΥΠ.ΕΞ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΜΟΥΦΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Άρθρο στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»

Λίγο αφότου πήραν το δωράκι από τους Τσιπροκαμμένους με την παραίτηση των νόμιμων μουφτήδων και την ουσιαστική παράδοση του ελέγχου της μουσουλμανικής μειονότητας, οι τούρκοι αμέσως ανεβάζουν τον πήχη των αξιώσεων απαιτώντας την πλήρη ανεξαρτησία των μουφτειών από το κράτος και περαιτέρω την υποχρεωτικότητα της εφαρμογής της σαρίας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, τόνισε ότι λόγω «συγγένειά του με την Δυτική Θράκη» ανησυχεί για την μη αυτονομία των μουφτειών και αναφέρθηκε στο ψήφισμα της «τουρκοσυμβουλευτικής επιτροπής» λέγοντας ότι «οι ομοεθνείς μας στη Δυτική Θράκη ανησυχούν για την πρόβλεψη του διατάγματος».

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η ανακοίνωση της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» στην οποία αναφέρεται ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ έγινε παρουσία των «βουλευτών τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Και παρότι δεν αναφέρονται ονομαστικά στους «βουλευτές τους», όλοι θυμόνται την αντίστοιχη δήλωση Ερντογάν στην Θράκη για «τέσσερις δικούς μας βουλευτές» και το γεγονός ότι στην Βουλή υπάρχουν τέσσερις βουλευτές (τρεις σε Σύριζα και ένας από ΠαΣοΚ) που έλκουν την εκλογή τους από την μουσουλμανική μειονότητα, που προσπαθούν να καταστήσουν «τουρκική» κάποιοι κύκλοι.

Η τουρκική τακτική στην εξωτερική πολιτική είναι σαφέστατα και επιθετική και καλό θα είναι να την συγκρίνουμε με την αντίστοιχη «συνετή» πολιτική του Ελληνικού ΥΠΕΞ. Οι τούρκοι, προ καιρού, απήγαγαν δύο Έλληνες Στρατιωτικούς και τους κράτησαν επί εξάμηνο σχεδόν μέχρι που έλαβαν το αντάλλαγμα της εξαναγκαστικής «παραιτήσεως» των νόμιμων μουφτήδων. Αμέσως μετά άρχισαν να ασκούν πιέσεις και πάλι στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Από την άλλη πλευρά, το ελληνικό ΥΠΕΞ όχι μόνο υπέμεινε δουλικά την αιχμαλωσία των Ελλήνων Στρατιωτικών, αλλά αμέσως μετά ο Κοτζιάς έκανε «πλοπ» (Θεέ μου, τι γελοιότητα…) στην Σμύρνη και στην συνέχεια δύο τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθησαν πάνοπλοι επί ελληνικού εδάφους αφέθηκαν ελεύθεροι σε διάστημα ωρών, με άνωθεν εντολή Πάνου Καμμένου και σχετικό τηλεφώνημά του στον τούρκο ομόλογό του. Κοινώς, τους φτύνουνε και νομίζουν ότι ψιχαλίζει.

Η πρόβλεψη είναι ασφαλής και η επιβεβαίωσή της δεν αργεί χρονικά. Με τους ρυθμούς που κινείται η επιθετική πολιτική στην Θράκη, σε συνδυασμό με την δουλικότητα και την υποχωρητικότητα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», δεν αργεί η αυτονόμηση της περιοχής αυτής, με την προσάρτηση στην Τουρκία να έρχεται λίγο αργότερα. Για να θυμηθούμε και λίγο τα… παλιά, μαζί με την προδοσία της Μακεδονίας θα έχει πραγματωθεί πλήρως η παλιά (5η Ολομέλεια) θέση του ΚΚΕ για «ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη».

Μόνο μία Λαϊκή, Εθνικιστική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής μπορεί να αντιστρέψει αυτή την ζοφερή προοπτική.

Κώστας Αλεξανδράκης