ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ… ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ – ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ!

Εξακολουθούν να αλωνίζουν στο Αιγαίο, εισβάλλοντας ανενόχλητοι μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, οι Τούρκοι ψαράδες, προστατευόμενοι από σκάφη του Λιμενικού τους.

Τρία νέα επεισόδια σημειώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανάμεσα σε Κω και Ψέριμο, αλλά οι Τσιπροκαμμένοι έχουν δώσει εντολή στο Λιμενικό να μην επεμβαίνει δραστικά, για να μην προκαλέσει την οργή του Οθωμανού Πασά τους.

Για την ντροπιαστική αυτή κατάσταση, οι Έλληνες ψαράδες έχουν στείλει εξώδικο στα γιουσουφάκια των Αθηνών, μετά από το περιστατικό των εναντίον τους πυροβολισμών στην θαλάσσια περιοχή της Λέρου, αλλά απάντηση δεν παίρνουν. Σας το υπενθυμίζουμε:

«Η Τουρκία με τη χρήση μεγάλου αριθμού αλιευτικών πλοίων που πλέουν σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και του Θρακικού Πελάγους έχει αρχίσει να «καταλαμβάνει χώρο» με «ειρηνικά μέσα» προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ενός είδους «χρησικτησίας» θαλάσσιων περιοχών φθάνοντας πλέον εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής τους, ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα. Θεωρούμε πλέον, ως κάτοικοι της παραμεθορίου, ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία.

Στις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις μας προς τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Ναυτιλίας, η απάντηση είναι ότι, “δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, λόγω του φόβου κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις”…».