ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ

Άρθρο της Κορίνας Πενέση στην εφημερίδα «Εμπρός»

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός της ημιθανούς κυβέρνησης, αποδεικνύει περίτρανα ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ (το ορθόδοξο) είναι εδώ και αυτό είναι κάτι που δεν κάνει εντύπωση σε κανέναν.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά που πήγε χεράκι-χεράκι στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία με τον σύντροφό της Αντώνη Λιάκο, είναι δύο άνθρωποι που τους ενώνει το σημιτικό τους παρελθόν και ο εθνομηδενισμός.

Την Ζορμπά την είχε στενή συνεργάτρια ο Σημίτης, αφού με τη στήριξή του εξελέγη στην Ευρωβουλή την περίοδο 2000-2004, και περίπου έως το τέλος του 2015 υπηρετούσε ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του.

Ο δε Αντώνης Λιάκος υπήρξε οπαδός και θεωρητικός του εκσυγχρονισμού και διετέλεσε πρόεδρος του ΟΠΕΚ, του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας, που είχε ιδρύσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης. Αμφότεροι άλλαξαν ρώτα και στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον μεν Λιάκο να τοποθετείται από τον Νίκο Φίλη σε θέση ευθύνης στο υπουργείο Παιδείας, και την Ζορμπά να βγαίνει και να στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ,  υπερθεματίζοντας υπέρ της συμφωνίας προδοσίας της Μακεδονίας και υπογράφοντας με άλλες «προσωπικότητες» από τον χώρο της πολιτικής, της διανόησης και της τέχνης ένα μανιφέστο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Για να καταλάβει και ο πλέον αδαής έστω και στο ελάχιστο τι είδους εθνομηδενιστική πλέμπα βρίσκεται έμμεσα ή άμεσα στο τιμόνι της Χώρας, παραθέτουμε το τέλος του κειμένου που υπέγραψε μεταξύ άλλων η Ζορμπά για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών: «Εμείς, αριστεροί, δημοκράτες, προοδευτικοί πολίτες, στηρίζουμε τη Συμφωνία, γιατί είμαστε κατά των εθνικισμών και των αναθεωρητισμών, γιατί είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής, αλληλέγγυας ευρωπαϊκής, βαλκανικής γειτονιάς, γιατί η Συμφωνία υπερβαίνει τις εθνικιστικές και τις θρησκευτικές εντάσεις».

Έκπληξη; Καμία, αφού αν διαβάσει κανείς τις κατά πολύ χειρότερες απόψεις του… καθηγητή Νεότερης Ιστορίας (τρομάρα του…) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Λιάκου, καταλαβαίνει ότι το ζεύγος εκτός από το ότι πηγαίνει χέρι-χέρι όχι μονάχα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στις αντιλήψεις του εθνομηδενισμού από τις οποίες άλλωστε εμφορείται και ολόκληρη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά που γράφει, για παράδειγμα, σε άρθρο του για τον Μακεδονικό Αγώνα, κάνουν τις απόψεις της γνωστής Ρεπούση με το επιεικώς απαράδεκτο βιβλίο Ιστορίας (της οποίας υπήρξε μέντορας, αφού ζήτησε να μη χρησιμοποιείται ο όρος «Μικρασιατική Καταστροφή» διότι θίγεται η αφήγηση των τούρκων!) να ωχριούν…

Ο «κύριος» αυτός λοιπόν έκανε μια άκυρη, απαράδεκτη και ανόμοια σύγκριση σφαγών των αμάχων, που υποτίθεται ότι έγιναν στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα για την απελευθέρωση της υπόδουλης Μακεδονίας, με αυτές που πραγματικά έγιναν στο Ιράκ και στη Συρία, εξισώνοντας τους μακεδονομάχους με τους τζιχαντιστές!

 Είναι αυτός που είχε δηλώσει ότι η Γενοκτονία των Ποντίων ήταν «ένα πυροτέχνημα που αναδύθηκε μαζί με το Μακεδονικό, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης του εθνικισμού στη δεκαετία του ’90», και στις προτάσεις του ως επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία συμπεριέλαβε την απαγόρευση στους γονείς να αποκαλούν τα παιδιά τους… πριγκίπισσες ή βασιλόπουλα!

Και φυσικά είχε προτείνει, σε συνεννόηση με το πολιτικό παχύδερμο Φίλη, την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, του εκκλησιασμού των μαθητών, αλλά και της πρωινής προσευχής.

Η ποιότητα ενός νόμου καθρεφτίζεται στην ποιότητα των ανθρώπων που είναι αναγκαίοι για την εφαρμογή του. Ανθέλληνες, μικρόψυχοι και κομπλεξικοί. Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν.

Όπως για παράδειγμα ο εθνικός λογοκριτής Παν. Δημητράς, αυτός του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, που χαρακτήρισε «ρατσιστική» την επιστολή της μητέρας του προσφάτως δολοφονηθέντως 25χρονου στου Φιλοπάππου. Άλλος ένας άνθρωπος με ρόλο και εξουσία στο ελληνικό κράτος, που λογοκρίνει κατά το δοκούν όποιον εκφράζεται κόντρα στις απόψεις του, ένας άνθρωπος που τάσσεται ασφαλώς υπέρ των ανοιχτών συνόρων και με σκοπό να δημιουργήσει μειονότητες σε όλη την Ελλάδα. Ένας άνθρωπος που με την ανοχή του κράτους των μπαχαλάκηδων, έχει χάσει κάθε μέτρο και δεν είναι τυχαίο ότι στην ιστοσελίδα της οργάνωσής του, χρηματοδότης είναι μια σκοπιανική οργάνωση, της οποίας ο πρόεδρος είχε γράψει τα εξής: «Η Ελλάδα θα χάσει τη Μακεδονία του Αιγαίου από τους ‘’Μακεδόνες’’ (εννοεί τους σκοπιανούς), τη Θράκη και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ήπειρο από την Αλβανία. Τι θα απομείνει τελικά σε εσάς, τους δήθεν Έλληνες; Ο μικρός βράχος σας που ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50% αλβανική».

Έλληνες, στηρίξτε την μόνη δύναμη που μπορεί να πετάξει στα σκουπίδια τους εχθρούς εκ των έσω, αυτούς που ανοίγουν παντού κερκόπορτες. Στηρίξτε την μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την υπεράσπιση της Πατρίδας μας και την ακεραιότητά της.

Στηρίξτε την Χρυσή Αυγή, για να ξεβρωμίσει επιτέλους ο Τόπος!