ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ «ΦΙΛΕΤΑ» ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!

Δημόσια ακίνητα – φιλέτα του Nομού Χανίων μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και υπογραφή 9 Υπουργών. Με δύο Υπουργικές Αποφάσεις της ίδιας μέρας (ΦΕΚ Β’ 2320 & Β’ 2317 – 19/6/2018), τα ακίνητα αυτά οδεύουν ολοταχώς για «εγγύηση» επί του δημόσιου χρέους και για εκποίησή τους για την αποπληρωμή του, χωρίς να γνωρίζει ο πολίτης απολύτως τίποτα. Ανάμεσα στους κωδικούς κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) των ακινήτων που πάνε στο Υπερταμείο και περιγράφονται στην Απόφαση, περιλαμβάνονται το κτίριο του ΤΕΙ, το κτίριο της Εφορίας Χανίων, τα Νεώρια, το Παλιό Ψυγείο, το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου που κάηκε, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και άλλα πολλά…! Θυμίζουμε ότι το Υπερταμείο (με τις συν αυτό αδελφές εταιρείες) δεσμεύει για έναν αιώνα τη δημόσια περιουσία, τη διαχειρίζεται αποκλειστικά και επιβλήθηκε με το τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015.

Πωλείται και το Αστυνομικό μέγαρο Χανίων!!!!!!

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΗΘΗΚΑΝ

Μεταξύ των ακινήτων – «φιλέτων» που εκχωρήθηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, όπως προκύπτει από έρευνα τού HANIA.news, είναι όλα τα Νεώρια (7+3) στο παλιό λιμάνι, το Παλιό Τελωνείο (θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»), το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, τους Ιταλικούς Στρατώνες (όπου στεγάζονταν το Πολεμικό Μουσείο Χανίων), το Φρούριο Φιρκάς και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, την Ανατολική και τη Δυτική Τάφρο, την πλατεία Δικαστηρίων, τον περιβάλλοντα χώρο του πρώην νομαρχιακού μεγάρου Χανίων, το (παλιό) Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (στην οδό Χάληδων), την Πύλη της Άμμου και την έκταση παραπλεύρως όπου σήμερα λειτουργεί δημοτικό πάρκινγκ, το Παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης (δίπλα στο ναό της Ευαγγελίστριας, στη Χαλέπα), το Εθνικό Στάδιο Χανίων, τις παλιές Δικαστικές Φυλακές Χανίων, το κτίριο της Εφορίας (στην οδό Τζανακάκη), το Παλιό Ψυγείο (ανατολικά της Δημοτικής Αγοράς), το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων (με τις γύρω αγροτικές – καλλιεργήσιμες εκτάσεις), την Παλιά Ηλεκτρική, το κτίριο που στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης(στην οδό Σφακιανάκη) και το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων!

Ερώτηση:

Η περιφέρεια Κρήτης έχει υπόψιν της όλο αυτό το ξεπούλημα στα Χανιά;

Και αν ναι τι προτίθεται να πράξει για να σταματήσει το ξεπούλημα εφόσον, και επίσημα είμαστε «εκτός μνημονίων», και λογικά ανεξάρτητοι;

Γιώργος Σπυρόπουλος

Περιφερειακός Σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής για την Κρήτη