Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΔΩΣΕ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΨΗΦΟ «ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ… ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΝΑΙ» ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ!

Σήμερα ξεκαθάρισε οριστικά και αμετάκλητα το τοπίο σχετικά με το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια, μιας και ξεπεράστηκε το τελευταίο εμπόδιο στην συντριπτική επικράτηση του «Ναι» στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, το οποίο εμφανιζόταν ως άκρως αρνητικό στην Συμφωνία, κάλεσε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν «κατά συνείδηση» στο δημοψήφισμα, δηλαδή, με άλλα λόγια, τους προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς, να υπερψηφίσουν!

Αλλά, πρώτα απ’ όλα να πάνε να ψηφίσουν, καθώς μια πτέρυγα του αντιπολιτευόμενου κόμματος είχε ρίξει την ιδέα της αποχής, η οποία ενδεχομένως θα προκαλούσε προβλήματα στην κυβέρνηση Ζάεφ, εφόσον ήταν μεγάλη και δεν υπήρχε συμμετοχή στο δημοψήφισμα, τουλάχιστον του 50% των Σκοπιανών. Με την επίσημη γραμμή του κόμματος, τα πράγματα απλοποιούνται, καθώς παροτρύνονται οι ψηφοφόροι του VMRO-DPMNE να μην απέχουν από το δημοψήφισμα.

Προφανώς, είτε οι Σκοπιανοί έπαιζαν παιχνίδι από την αρχή (για να πιστέψουν οι Έλληνες ότι η Συμφωνία έγινε με αμοιβαίες παραχωρήσεις…), είτε «πείστηκαν» στην πορεία (από τους Αμερικανούς και τα τσιράκια τους) οι «εθνικιστές» του Γκρούεφσκι, ότι η Συμφωνία είναι υπέρ των σκοπιανών συμφερόντων.

Όπως κι αν έχει το πράγμα, το «Ναι» αναμένεται να συγκεντρώσει τεράστιο ποσοστό.

(ΥΓ): Αλήθεια, ο προδότης Καμμένος, που έδωσε στον Τσίπρα το στυλό για να υπογράψει την κατάπτυστη Συμφωνία, με τη δικαιολογία ότι… δε θα περάσει από τα Σκόπια, πήγε να κρεμαστεί ή όχι ακόμα;