ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ… ΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ» ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ;

Ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, είναι το hot spot στην Μόρια Λέσβου (το οποίο προορίζεται για 3.500 άτομα κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκεί 8.500!!!), σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η οποία βασίστηκε σε εκθέσεις αυτοψίας υπαλλήλων του τμήματος περιβαλλοντικής υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Λέσβου. Μάλιστα, η Περιφέρεια έδωσε έναν μήνα καιρό στο κράτος να αλλάξει τα πράγματα, αλλιώς θα απαγορεύσει την λειτουργία του hot spot
Στην αυτοψία διαπιστώθηκαν τα εξής:

«Στην είσοδο του κέντρου διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη διαρροή λυμάτων, τα οποία οδηγούνται στον παρακείμενο χείμαρρο ανεπεξέργαστα και μέρος από αυτά διοχετεύονται και στο δρόμο. Επιπλέον διαπιστώθηκε διαρροή λυμάτων σε άλλο σημείο του χειμάρρου από σπασμένους αγωγούς αποχωρητηρίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσοσμία και κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον γενικότερα. 
Ο χώρος παρουσιάζει συνθήκες συγχρωτισμού (λόγω μεγάλου αριθμού πληθυσμού προσφύγων-μεταναστών) στους χώρους διαμονής τους (έως 15 άτομα στους οικίσκους και έως 150 σε κάθε σκηνή) με κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών. Επίσης διαπιστώθηκε έντονη δυσοσμία και ύπαρξη εντόμων υγειονομικής σημασίας (μυγών) λόγω της αδυναμίας επιμελούς καθαριότητα των χώρων διαμονής. 
Διαπιστώθηκε έντονη δυσοσμία στο χώρο των αποχωρητηρίων, στάσιμα ύδατα και πληθώρα εντόμων υγειονομικής σημασίας (μύγες) με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινής κατάστασης.
Ο υπαίθριος χώρος παρουσιάζει ρυπαρότητα συνοδευόμενη με πλήθος εντόμων υγειονομικής σημασίας λόγω των απορριμμάτων που υπάρχουν συσσωρευμένα στους κάδους και έξω από αυτούς με αποτέλεσμα έντονη δυσοσμία λόγω σήψης (παρουσία σκουληκιών).
Σε κτήμα με ελιές διαπιστώθηκε επέκταση του hotspot με πλήθος σκηνών όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη πληθώρας διάσπαρτων απορριμμάτων.
Ο χώρος προσφοράς των γευμάτων στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες-μετανάστες, είναι ακατάλληλος καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας».
Ενώ, λοιπόν, οι συνθήκες που βιώνουν οι λεγόμενοι «πρόσφυγες» είναι αυτές που περιγράφονται παραπάνω, κι αυτό το ξέρουν ΟΛΟΙ όσοι ασχολούνται έστω και κατ’ ελάχιστον με το θέμα, σιγή ιχθύος τηρούν οι διάφοροι «αντιρατσιστές», «ανθρωπιστές», «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», που δήθεν… σκίζονται για τα «προσφυγάκια». Γιατί άραγε; Που’ ναι ο «ανθρωπισμός» και η «αλληλεγγύη» τους; Περιορίζεται μόνο στο να προσελκύουν στην Ελλάδα τους φουκαράδες όλου του κόσμου, να παίρνουν τα φράγκα από τους Σόρος του πλανήτη και μετά να αδιαφορούν;