ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Εν μέσω του τεχνητού κλίματος αισιοδοξίας και “απελευθέρωσης από τα Μνημόνια” που καλλιεργούν οι προφέσορες του ψεύδους και της πολιτικής απάτης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι τράπεζες προετοιμάζουν σε συνεργασία με την κυβέρνηση το οριστικό σχέδιο της τελικής τους επίθεσης κατά των υπερχρεωμένων ελληνικών νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες εκτιμάται πως θα προχωρήσουν άμεσα εντός του Σεπτεμβρίου στη μείωση του ορίου προστασίας ακινήτων από πλειστηριασμούς, το οποίο άτυπα σήμερα βρίσκεται στις 150.000 ευρώ. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται πως θα επηρεάσει 9 στους 10 δανειολήπτες στεγαστικων δανείων τα οποία δεν εξυπηρετούνται!

Δέον να επισημανθεί οτι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αποτελέσουν το ισχυρότερο όπλο της ολοκληρωτικής τραπεζικής επίθεσης προς τα ελληνικά νοικοκυριά, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τις μεταβολές που θα επέλθουν από τα μέσα του τρέχοντος μηνός στο υποτυπώδες προστατευτικό πλαίσιο του νόμου Κατσέλη και κυρίως όταν από τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 υλοποιηθεί η κυβερνητική απόφαση για το πέρας της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Με αυτά τα δεδομένα, υπολογίζεται οτι θα βγουν στο σφυρί περί τα 50.000 ακίνητα μέχρι το 2020, με τα 15 με 20.000 εξ αυτών να οδηγούνται σε πλειστηριασμό μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Τα ανωτέρω βέβαια, θα πρέπει να συνδυαστούν με τις ήδη ψηφισμένες αλλαγές στη διαδικασία των πλειστηριασμών σύμφωνα με τις οποίες αν ένας πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος θα διενεργείται νέος εντός διαστήματος 40 ημερών. Εάν και σε αυτόν δεν προκύψει κατακύρωση του ακινήτου, τότε το δικαστήριο δύναται να διατάξει νέο πλειστηριασμό εντός 8 εργάσιμων ημερών, με την ίδια ή κατώτερη τιμή. Υπενθυμίζεται οτι το προηγούμενο καθεστώς προέβλεπε νέο πλειστηριασμό σε διάστημα 30 ημερών, καθεστώς το οποίο ανέτρεψε η αριστερά των “κοινωνικών αγώνων, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης” μαζί με τον συνεργό της Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

Την ίδια όμως χρονική περίοδο κατά την οποία η σύμπραξη του πολιτικού υποκόσμου που εξουσιάζει την Ελλάδα με το διαρκώς ευνοημένο και χρυσοπληρωμένο τραπεζικό κατεστημένο προχωρά στο τελικό στάδιο της επιβολής συνθηκών εξαθλίωσης στην ελληνική κοινωνία, τα υπερχρεωμένα κόμματα εξακολουθούν να χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες, δίχως φυσικά να αντιμετωπίζουν ούτε το 1% των συνεπειών στις οποίες υποβάλλονται οι Έλληνες που εξαπατήθηκαν από τους οικονομικούς απατεώνες και βρίσκονται σήμερα πνιγμένοι στα αβάσταχτα χρέη.

Στην πολυδιαφημισμένη κατά το παρελθόν εξεταστική επιτροπή της βουλής για τη δανειοδότηση κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, η Χρυσή Αυγή υπήρξε η μοναδική πολιτική δύναμη η οποία αποκάλυψε και ανέδειξε πλήθος σκανδάλων του πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, τα οποία όλως τυχαίως, αποσιωπούνται από τις διοικήσεις των τραπεζών και για τα οποία σε τελική ανάλυση, οι δράσεις των τραπεζών συμφώνως με τα δικαιώματα που τους παραχωρεί ο νόμος διόλου δεν μπορούν να συγκριθούν με τις ανγίστοιχες που λαμβάνονται κατά νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Αποθρασυμένος συνεπώς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ από αυτή την φαινομενικά παράλογη ανοχή των τραπεζών, απαιτεί την δυνατότητα υπαγωγής των κομμάτων που χρωστούν σε πλαίσια ευνοικών ρυθμίσεων αντίστοιχα εκείνων που ορίζει ο νόμος Κατσέλη για τους πολίτες!

Μπορεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να χρωστά σε τράπεζες ένα ποσό της τάξεως των 232 εκατομμυρίων ευρώ και το ΠΑΣΟΚ άλλα 190 εκατομμύρια ευρώ, όμως οι τραπεζίτες δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαιτέρως. Η εξήγηση αυτής της στάσης τους είναι απλή: δεν έχουν παρά να αναμένουν την επάνοδο της ΝΔ (και του ΠΑΣΟΚ όπως έχει υποσχεθεί ο Μητσοτάκης) στην εξουσία. Όταν αυτό συμβεί, τα δύο κόμματα θα φροντίσουν να ανταμείψουν την τραπεζική ανοχή στα οικονομικά τους εγκλήματα, επιτρέποντας στις τράπεζες να καλύψουν τα σπασμένα, επεκτείνοντας την τραπεζική λεηλασία επί της πλήρως απροστάτευτης από το Κράτος ελληνικής κοινωνίας.