«ΤΟ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ»

«Το να νικήσει κανείς τα πάθη του είναι η πρώτη και καλύτερη νίκη».

Πλάτωνας.

Πρώτη και καλύτερη νίκη, λοιπόν, είναι η νίκη που κερδίζεται μέσω του προσωπικού, εσωτερικού αγώνα. Σπουδαία λόγια αυτά του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου, αφού ανταποκρίνονται ακριβώς στις καταστάσεις που επικρατούν σήμερα. Ο Ελληνισμός υπήρξε πρότυπο πολλών λαών και αυτό οφείλεται σε αυτούς που μεταλαμπάδευσαν τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού και πολέμησαν για Ιδέες.

Οι μετέπειτα πρόγονοί μας, οι υπερασπιστές της Ελλάδας στις Πλαταιές, οι τελευταίοι υπέρμαχοι της Βασιλεύουσας, ο Γέρος του Μοριά, ο Καραϊσκάκης, ο Νικηταράς και οι υπόλοιποι αγωνιστές του 1821, θυσιάστηκαν για την συνέχεια του ελληνικού έθνους, της φυλής και της ελευθερίας. Το ίδιο ακριβώς έπραξαν και τα Ελληνόπουλα της Κύπρου, για την αγάπη τους στη μάνα Ελλάς, για ένωση και λευτεριά. Οι θυσίες τους μένουν χαραγμένες στο μυαλό μας, για να μας θυμίζουν πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας μας. Το χρωστάμε σε αυτούς και στους επόμενους.

Η αυτούσια μετάφραση του εθνικισμού για εμάς είναι οι πράξεις αυτών που έπεσαν και αγωνίστηκαν για την Ελλάδα. Ο εθνικισμός υπήρξε και υπάρχει ως η πιο ανιδιοτελής ιδέα, με τους πιο αμοιβαίους αγώνες χωρίς ανταλλάγματα. Ένας γνήσιος εθνικιστής δίνει χωρίς να παίρνει, αφιερώνει χρόνο και κόπο αφήνοντας στην άκρη συμφέροντα και υλισμούς, και έτσι με τον αγώνα του σπάει τα δεσμά των παθών του, καταπολεμά κάθε λογής εγωισμούς και προχωρά μπροστά για την νίκη. Αντίθετα, ένας άνθρωπος γεμάτος αδυναμίες και πάθη, πνευματικές και σωματικές εξαρτήσεις που σπαταλούν τις ψυχικές και αγωνιστικές του δυνάμεις, δεν μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο του.

Μόνο μέσω της αυτοπειθαρχίας και της αυτογνωσίας μπορεί να αποκτήσει την δύναμη που χρειάζεται. Εμείς, γεννημένοι πολεμιστές, βιώνουμε καθημερινά μάχες με την συνείδησή μας, κατανοούμε πόσο σημαντικός είναι ο αυτοέλεγχος, η αυτοκριτική και η αυτογνωσία στον αγώνα μας. Κάθε αγωνιστής της Ιδέας, κάθε νέος εθνικιστής,  οφείλει να έρχεται αντιμέτωπος με τα πάθη που επικρατούν στις μέρες μας, αλλά και να προσπαθεί να διαδώσει τις ιδέες του εθνικισμού στους άλλους νέους, οι οποίοι βρίσκονται όμηροι στον κυκεώνα της σημερινής κατάπτωσης των ηθών και των αξιών, που επιβάλλονται καθημερινά μέσω της νέας τάξης πραγμάτων.

Η σημερινή νεολαία, παρασυρμένη από μοντέρνες αντιλήψεις, δεν έχει την δυνατότητα να κατανοήσει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η πίστη και η γνώση των εθνικών αξιών. Όπως άλλωστε έχει επισημάνει ο Αριστοτέλης, ο άνθρωπος είναι ον πολιτικό, συνδεδεμένο με την κοινωνική και πολιτική ζωή και αυτό τον κανόνα δεν μπορεί να τον αγνοήσουν ή να τον ανατρέψουν οι νέοι. Οφείλουν να έχουν άποψη και γνώση περί ιστορίας και πατριδογνωσίας, να εντρυφήσουν στις αρχές και στις ιδέες του έθνους και όχι των ανήθικων πολιτικών ιδεολογημάτων του σήμερα, ούτως ώστε αποκτώντας εθνική πολιτική σκέψη να εντοπίσουν και να εκτοπίσουν τα περιρρέοντα αρνητικά πολιτικά και κοινωνικά σύνδρομα.

Ο καθένας από εμάς, ως πολιτικός στρατιώτης της Ιδέας του Εθνικισμού, οφείλει να γίνει πυλώνας ήθους και αρετής, απέναντι σε αυτόν τον κόσμο που καταρρέει συνεχώς. Σήμερα παραμένουμε ίσως οι μόνοι Έλληνες που κρατούν ψηλά τα ιδανικά και τις αξίες, πιστοί στον αγώνα, ανένδοτοι και έτοιμοι για ότι χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε. Εάν δεν νικήσουμε εμείς τα πάθη μας ως φορείς της Ιδέας, τότε ποιος; Εάν δεν γίνουμε εμείς δυνατότεροι απέναντι στις αδυναμίες μας και σε αυτά που απομυζούν την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του ίδιου μας του «είναι» ως Έλληνες, τότε ποιος;

Στεκόμαστε  αγέρωχοι, αιώνια πιστοί και στρατευμένοι ενάντια σε όλα αυτά και σε όλους αυτούς που προσπαθούν να αποδομήσουν την εθνική μας αξιοπρέπεια. Εμείς είμαστε η νιότη του κόσμου και εμείς θα φροντίσουμε σε αυτές τις νέες μέρες που θα έρθουν να μεταδώσουμε στους νέους το ήθος, την περηφάνια του έθνους και της πατρίδας. Περνώντας από την δική μας αυτογνωσία, θα δώσουμε σπουδαίες μάχες και θα πάρουμε σπουδαίες νίκες.

Εξάλλου, εμείς είμαστε η «αυγή» των ημερών που έρχονται. Εμείς είμαστε η Χρυσή Αυγή, που με το πρώτο φώς του ήλιου θα κυριαρχήσει στο σκοτάδι!

http://antepithesi.gr