ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

Στην έσχατη λύση να στείλουν εξώδικο στους τουρκοπροσκυνημένους Τσιπροκαμμένους, καλώντας τους να υπερασπιστούν επιτέλους τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, κατέφυγαν οι ψαράδες της Ένωσης Αλιέων Αλεξανδρούπολης, λόγω της απάθειας με την οποία αντιμετωπίζουν την συνεχιζόμενη προκλητικότητα των Τούρκων αλιέων στο ανατολικό Αιγαίο.

Ιδού τι δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος των αλιέων:
«Το πρόβλημα επεκτείνεται σε όλο το ανατολικό Αιγαίο. Ο Τούρκος πρέπει να σταματάει στα 6 ναυτικά μίλια και στη Λήμνο φτάνουν μέχρι και τα 3 μίλια από τις ακτές, ενώ στη βραχονησίδα Ζουράφα κατεβαίνουν έως και 2 δέκατα του μιλίου από τη στεριά της.

Δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Το Λιμενικό έρχεται ορισμένες φορές αλλά δεν κάνει κάτι παραπάνω πέρα από μια οπτική επαφή με τους Τούρκους. Μετά από αυτό δεν μπορώ να πω ότι φεύγουν. Γιατί να φύγουν, αφού δεν έχει καμία επίπτωση για τους ίδιους. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν την επέκταση στο Αιγαίο Πέλαγος από το 1996 όταν εκδιώχθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα για τις ίδιες πρακτικές. Είδαν το πώς αντιδρούμε και τι χρόνους έχουμε και είδαν ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρόν. Έχουμε απειληθεί άμεσα ως κράτος ότι αν συλλάβουμε ένα σκάφος που παρανομεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα, θα υπάρξουν συνέπειες;».
Οι 36 ψαράδες στο εξώδικό τους αναφέρουν μεταξύ των άλλων και τα εξής: «Θεωρούμε πλέον, ως κάτοικοι της παραμεθορίου, ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία. Στις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις τους προς τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Ναυτιλίας η απάντηση που έχουν λάβει είναι ότι, δυστυχώς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, λόγω του φόβου κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».