ΟΙ «ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ» (ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΜΑΞΙΜΟΥ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΥ

Μια πρόγευση των «αποτελεσμάτων» που θα δώσουν τις επόμενες ημέρες οι ελεγχόμενες από τα υπόγεια του Μαξίμου εταίρες δημοσκοπήσεων, δίνει η «Εστία»:

«Η “ψαλίδα” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φαίνεται να κλείνει και να διαμορφώνεται σε μονοψήφιο νούμερο, γεγονός που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο ισχυρός δεύτερος πόλος του νέου δικομματισμού στη χώρα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με στοιχεία μυστικών δημοσκοπήσεων, το ζήτημα της Μακεδονίας αλλά και τα τραγικά λάθη που οδήγησαν στην εκατόμβη στο Μάτι δεν μοιάζουν να έχουν τις “καταστροφικές” για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ επιπτώσεις που περίμεναν ίσως οι πολιτικοί αντίπαλοί του.

Η πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ σε Μακεδονία και Αττική είναι σημαντική, όχι ωστόσο, τόση όσοι κάποιοι ίσως υπολόγιζαν.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζουν δυο στοιχεία για τις διαρροές ψηφοφόρων. Η μια αφορά στη διαρροή ψηφοφόρων απευθείας από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ η οποία αν και μειώνεται συνεχίζει να υπάρχει, ενώ η δεύτερη αφορά στη διαρροή ψηφοφόρων προς τα αριστερά. Σε αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι ίσως αυτή η διαρροή ευνοεί περισσότερο το ΚΚΕ το οποίο μαζί με ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή διεκδικεί την τρίτη θέση μετά από αρκετά χρόνια. Και τα τρία κόμματα βρίσκονται όπως δείχνουν τα στοιχεία σε ποσοστό από 6% ως 8% γεγονός που κάνει την τρίτη θέση εφικτή για όλους.

Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες αν και βρίσκονται πάντα κοντά στο όριο να μείνουν εκτός, φαίνεται ότι έχουν μια σταθερή βάση διεκδίκησης της εισόδου τους στη βουλή».

Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ… ανεβαίνει, ο Καμμένος… ελπίζει ακόμα και το ΚΚΕ είναι… τρίτο κόμμα – εφόσον το παραμυθάκι περί τρίτης θέσης και διψήφιων ποσοστών της κλεφτοπασοκαρίας δεν έπεισε κανέναν…

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν ευσεβείς πόθους και όνειρο θερινής νυκτός των τσιπροκαμμενικών παπαγάλων. Το δυστύχημα δε είναι ότι μια παραδοσιακή εφημερίδα έχει μετατραπεί σε ξεφωνημένο φερέφωνο του έξαλλου αριστερισμού. Έργο Καμμένου βεβαίως, με τους γνωστούς τρόπους!