ΕΤΣΙ! ΣΑΛΒΙΝΙ ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ: ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ»

Ευθεία επίθεση στην φράου Μέρκελ και την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» που ακολούθησε, έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματτέο Σαλβίνι, με συνέντευξή του στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle.

Ο Ιταλός πολιτικός, που δε μασάει τα λόγια του, κατηγόρησε την Μέρκελ ότι είναι υπεύθυνη για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στην πόλη Κέμνιτς της Γερμανίας, διότι «υποτίμησε» τη δυσκολία της ένταξης εκατοντάδων χιλιάδων «προσφύγων» στη χώρα της:
«Είναι σαφές ότι η Άγγελα Μέρκελ είχε υποτιμήσει τον κίνδυνο κοινωνικών εντάσεων τα τελευταία χρόνια όταν είχε διαβεβαιώσει ότι υπήρχε θέση για εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία».

Όπως προσέθεσε δε: «θυμάμαι πολύ καλά τι είχε γίνει εκείνη τη διαβόητη νύχτα στην Κολονία και αλλού», αναφερόμενος προφανώς στις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος πολλών γυναικών, από «ξαναμμένα προσφυγάκια», την 31η Δεκεμβρίου 2015, στην Κολονία. Ένα γεγονός που απέδειξε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να «ενσωματωθούν» στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Τέλος, ο Σαλβίνι υποστήριξε ότι η μεγάλη άνοδος του πατριωτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αποτέλεσε μια «ξεκάθαρη απάντηση που θέλουν να δώσουν πολλοί δυσαρεστημένοι Γερμανοί» στην πολιτική των «ανοιχτών συνόρων».

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας έχει σκοπό να μειώσει στο μηδέν τον αριθμό των λαθρομεταναστών που φθάνουν στις ιταλικές ακτές μέσω της Μεσογείου.