ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Επίσκεψη στην “μεταμνημονιακή” Ελλάδα πραγματοποίησε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, προσκεκλημένος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επί της ουσίας ο Γερμανός τραπεζίτης βρήκε στην πρόσκληση επίσκεψης που του απηύθυνε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών την καλύτερη ευκαιρία προς επιθεώρηση του προτεκτοράτου της Ε.Ε. Από τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία ο ίδιος προαλείφεται για διάδοχος του Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως επισημαίνουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, η συζήτηση του Βάιντμαν με τους Έλληνες τραπεζίτες αναλώθηκε σε τετριμμένα όπως “πρωτοβουλίες των συστημικών τραπεζών για τη σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων, καθώς επίσης και την αποκατάσταση και διατήρηση της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, την εξασφάλιση της πλήρους και απρόσκοπτης χρηματοδότησής της από τις αγορές, καθώς και τη διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων επίτευξης ισχυρής, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης μέσα σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας, χρηματοπιστωτικής ευρωστίας και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας”. Ιδιαίτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον “υψηλό” προσκεκλημένο.

Η ουσιαστική μείωση του χρέους θα προέλθει από την ανάπτυξη”, δήλωσε μετά κομπασμού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια ανέξοδη δήλωση-ευχή, η οποία βεβαίως δεν ανταποκρίνεται ούτε στις υπάρχουσες προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και συνεπώς ούτε στην προοπτική μείωσης του χρέους. Οι “σωτήρες” άλλωστε μιας οικονομίας την οποία εκείνοι συνειδητά οδήγησαν σε συνθήκες χρεοκοπίας, αποφεύγουν επιμελώς να εξηγήσουν στον Ελληνικό Λαό πως το δημόσιο χρέος τάξεως περίπου του 130% του ΑΕΠ κατά την έναρξη της οικονομικής κρίσης, βρίσκεται σήμερα, μετά από εννέα συναπτά έτη ανελέητης φοροεισπρακτικής πολιτικής εξαθλίωσης των Ελλήνων στα επίπεδα του 180,4% του ΑΕΠ (στοιχείαEurostat για το α τρίμηνο του 2018).

Προβαίνοντας σε μια επίδειξη υποκρισίας, συμβατή με τις άθλιες και απολύτως ψευδείς διακηρύξεις της κόκκινης Χούντας Τσίπρα-Καμμένου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, “ζήτησε τη συνδρομή των εταίρων για τη θωράκιση του κοινωνικού κράτους, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός και η κοινωνική συνοχή δοκιμάστηκαν στη διάρκεια της κρίσης και ο λαός πλήρωσε δυσανάλογα για σφάλματα που δεν ήταν δικά του”. Και συνέχισε λέγοντας: “Η Ελλάδα γνωρίζει τις υποχρεώσεις της και θα τις τηρήσει στο ακέραιο, αλλά παράλληλα θέλουμε τη συνδρομή των εταίρων στην προσπάθειά μας, τώρα που χαράζουμε νέα πορεία, βγαίνοντας από τα μνημόνια”!

Εδώ ακριβώς εγείρονται κρίσιμα ερωτήματα για τις προεδρικές δηλώσεις.

Από τη στιγμή κατά την οποία ο Πρόεδρος συνειδητά μετέχει του επαίσχυντου κυβερνητικού πανηγυριού περί δήθεν εξόδου από τα Μνημόνια, προς τι η έκκληση προς εκ νέου συνδρομή των εταίρων;

Σε ποιό κοινωνικό κράτος αναφέρεται ο Πρόεδρος εκλιπαρώντας μάλιστα τη συνδρομή των εταίρων για την θωράκισή του; Αυτό που αφήνει Έλληνες να πεθαίνουν αναζητώντας ιατρική βοήθεια έξω από κλειστά κέντρα υγείας σε όλη την ελληνική επικράτεια ή μήπως εκείνο το οποίο αφειδώς μοιράζει προκλητικά προνόμια και παροχές σε λαθρομετανάστες που έχουν πλημμυρίσει την χώρα;

Ο Πρόεδρος εξόχως υποκριτικά αναφέρθηκε στις θυσίες του Ελληνικού Λαού, τις οποίες χαρακτήρισε δυσανάλογες για σφάλματα δε, τα οποία δεν ήταν δικά του. Τίνος ήταν λοιπόν τα σφάλματα τα οποία ο Λαός μας πλήρωσε, πληρώνει και θα εξακολουθήσει να πληρώνει με το αίμα του; Μήπως είναι του πολιτικού συστήματος της κλεπτοκρατίας το οποίο ο Πρόεδρος προστατεύει ακολουθώντας τις κατά καιρούς προτροπές κορυφαίων στελεχών του Σύριζα που συνοψίζονται στο “αποφύγετε τη σκανδαλολογία διότι απ’ αυτή μοναδική κερδισμένη είναι η Χρυσή Αυγή”;

Για την διαβεβαίωση τέλος του Προέδρου προς τον κεντρικό τραπεζίτη τηςBundesbank περί τήρησης στο ακέραιο από μέρους της Ελλάδος των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, δεν τρέφαμε την παραμικρή αμφιβολία. Το χειρότερο εντούτοις, δεν είναι οτι η Χρυσή Αυγή πανηγυρικά διαρκώς επιβεβαιώνεται αλλά μάλλον το γεγονός πως οι “εταίροι” από την πλευρά τους, ουδεμία επιφύλαξη έχουν για την πλήρη υποταγή της σημερινής ελληνικής κυβερνήσεως Τσίπρα-Καμμένου αλλά και εκείνης που θα προκύψει μετά τις ερχόμενες εκλογές με πυλώνα τη ΝΔ του Κούλη.

Όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε στον κύριο Βάιντμαν είναι όσα το διεφθαρμένο και ξενόδουλο πολιτικό κατεστημένο θα λέει πάντοτε στα αφεντικά του. Δεν εκφράζουν όμως όλα αυτά τη συντριπτική πλειοψηφία ενός Λαού ο οποίος στραγγαλίζεται οικονομικά επί μια ολόκληρη δεκαετία ώστε να επιβιώσουν πολιτικά (και οικονομικά) οι υπεύθυνοι των δεινών του. Αυτός ο Λαός θα έχει την ευκαιρία τους επόμενους μήνες, όποτε προκηρυχθούν εκλογές, να στείλει ένα ηχηρότατο μήνυμα προς τον επίδοξο διάδοχο του Ντράγκι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα:

Κύριε Βάιντμαν, δεν χρειαζόμαστε τις… σοφές διαταγές σας. “Σώστε” άλλα έθνη, η Ελλάς έχει την Χρυσή Αυγή και τον Λαό της ως μοναδικούς εγγυητές της αναγέννησης από τις στάχτες της ελληνικής οικονομίας!