ΑΛΗΤΡΕΣ! ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΞΟΝΙΚΟΙ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!

 

Στην περιπέτεια ενός τραυματισμένου παιδιού στην περιοχή της Ακράτας Αχαΐας, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι στην Ακράτα και διακομίστηκε στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο του Αιγίου καθώς έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε αξονική τομογραφία.

Ωστόσο, ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Αιγίου ήταν εκτός λειτουργίας, λόγω βλάβης και το παιδί διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο (Παίδων) της Πάτρας. Ωστόσο και σε εκείνο το νοσοκομείο ο αξονικός τομογράφος ήταν εκτός λειτουργίας!
Η περιπέτεια συνεχίστηκε με διακομιδή στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών. Το συγκεκριμένο ίδρυμα διέθετε μεν μηχάνημα αξονικού τομογράφου και διενεργήθηκε στο παιδί αξονική τομογραφία, αλλά δεν υπήρχε Νευροχειρουργός γιατρός (υπηρετεί μόνο ένας στο Νοσοκομείο). Ακολούθησε νέα και τελική διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και το ευτύχημα ήταν ότι το παιδάκι δεν ήταν σοβαρά χτυπημένο, γιατί αν ήταν δε θα τη γλίτωνε με τόσα σούρτα-φέρτα!

Αυτά είναι τα χάλια της υγείας στην εποχή των Πολάκηδων!