ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ: ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ… ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Εμφάνιση στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, έκανε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Ντιμιτρόφ, ο οποίος ήταν πολύ ξεκάθαρος για την ουσία της συμφωνίας των Πρεσπών:

«Είμαι Μακεδόνας. Όταν η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».
Στην συνέχεια, είπε ότι θα μας κάνουν τη… μεγάλη χάρη οι «Μακεδόνες», ν’ αλλάξουν το Σύνταγμά τους: «Θα πρέπει να μπούμε στη δύσκολη διαδικασία να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας γιατί το θέλει ο γείτονάς μας. Πρόσθεσε, όμως, με νόημα, ότι «οι πολιτικοί δεν μπορούν να αλλάξουν την ταυτότητα των λαών, η οποία, όπως είπε, είναι μία ιστορική διαδικασία ενηλικίωσης», εννοώντας πως η αλλαγή του Συντάγματος δεν αλλάζει την «μακεδονική» εθνική ταυτότητα των Σκοπιανών!
Στον Σκοπιανό υπουργό «απάντησε» ο κομμουνιστής Παπαδημούλης, με… θερμά συγχαρητήρια:
«Συγχαίρω θερμά τον Ν. Ντιμιτρόφ και τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, για την ιστορικής σημασίας συμφωνία που συνυπέγραψαν και την οποία όπως διαπιστώνεται χαιρετίζουν όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ευελπιστώ ότι στο δημοψήφισμα που θα οργανωθεί σε ένα περίπου μήνα στη χώρα σας, αυτή η συμφωνία θα εγκριθεί από το λαό σας, και έτσι η χώρα σας θα ονομάζεται, από τούδε και στο εξής, Βόρεια Μακεδονία, λύνοντας, με έναν κοινά αποδεκτό τρόπο, μια διαμάχη που ταλαιπώρησε τους λαούς μας και τις χώρες μας για πολλές δεκαετίες».

(ΥΓ): Κάτω η συγκυβέρνηση των προδοτών Τσίπρα-Καμμένου!