Η ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΡΡΑ

Άρθρο από την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»

Ξεπέρασε και τον εαυτό του ο γνωστός εμπαθής, που έχει καταστεί και ουσιαστικός συντάκτης του πορίσματος Βουρλιώτη, Δημήτρης Ψαρράς του γνωστού «Ιού». Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε μία απίθανη συλλογιστική που εκθέτει και τον ίδιο, αλλά και όσους υιοθετούν τα «συμπεράσματά» του στην δίκη της Χρυσής Αυγής πως όποιο κείμενο είναι ανυπόγραφο στην ιστοσελίδα ή την εφημερίδα της Χρυσής Αυγής «είναι του Μιχαλολιάκου».

Με «όπλο» αυτή την απίθανη συλλογιστική που ακόμα και σε μυθιστόρημα αστυνομικής λογοτεχνίας θα την χαρακτηρίζανε υπερβολική οι κριτικοί, έπλεξε και νέα σενάρια βασισμένος σε μία επιστολή που στάλθηκε στην ιστοσελίδα μας με τίτλο «ΟΧΙ στην “φιέστα” των ραγιάδων», η οποία εστίαζε στην απαράδεκτη τελετή υποδοχής των δύο στρατιωτικών, απόρροια της θέλησης της κυβέρνησης να αλλάξει ατζέντα ύστερα από τις ευθύνες της για την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι Αττικής και την προδοσία της Μακεδονίας.

Η επιστολή αυτή που εστάλη στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο δεν έφερε υπογραφή και συνεπώς δημοσιεύτηκε άνευ υπογραφής. Αυτό για τον Ψαρρά και την… ιδιάζουσα συλλογιστική του σημαίνει ότι «είναι του Μιχαλολιάκου». Και από εκείνο το σημείο και μετά πλέκεται ένα γαϊτανάκι λογικών αλμάτων και χασμάτων που φτάνει μέχρι ότι ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής θέλει «ακόμα και πόλεμο με την Τουρκία για να σωθεί ο ίδιος» και ότι καλεί «τους δικούς του ανθρώπους στο στράτευμα, σε ανάλογη περίπτωση, να πυροβολήσουν τους Τούρκους στρατιώτες».

Αξίζει να σημειωθεί, σε αυτό το σημείο, ότι απαράδεκτη βρήκε την τελετή υποδοχής με τρεις υπουργούς, τον Αρχηγό των Ένοπλων Δυνάμεων και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και ο μέχρι πρότινος υπουργός της κυβερνήσεως Σύριζα – Ανέλ και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Ζουράρις. Πάλι καλά που δεν είναι… ανυπόγραφος γιατί θα του λέγανε ότι «είναι του Μιχαλολιάκου».

Όσον αφορά τον πυρήνα του άρθρου του Ψαρρά, σε αντιστοιχία με την επιστολή που στάλθηκε στην ιστοσελίδα μας, μάλλον μας τιμά λέγοντας ότι «είναι του Μιχαλολιάκου» το πλαίσιο καθηκόντων του σκοπού. Γιατί στα καθήκοντα του σκοπού (στατικού ή υπό μορφή περιπόλου) είναι να πυροβολήσει τον όποιο αρνηθεί να υπακούσει στα παραγγέλματά του (αλτ, τις ει κλπ.).

Συγκεκριμένα, η επιστολή που μας στάλθηκε γράφει: «όσο για τους δύο μέχρι χθες αιχμαλώτους, εάν συνελήφθησαν σε ελληνικό έδαφος (όπως δήλωνε ο ίδιος ο Καμμένος), τότε κακώς παραδόθηκαν χωρίς αντίσταση».

Αυτή την πρόταση που απηχεί τα καθήκοντα των Ένοπλων Δυνάμεων, ο Ψαρράς την «μετέφρασε» ως εξής: «Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, το μέλος της Χρυσής Αυγής που υπηρετεί στα σύνορα, θα θεωρεί πλέον υποχρέωσή του να πυροβολεί κατά των Τούρκων στρατιωτών κι όποιον πάρει ο Χάρος».

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Όμως, το γεγονός ότι ο Ψαρράς δεν σχολιάζει την συνέχεια όπου η επιστολή εξετάζει την αντίθετη περίπτωση να συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος, λέγοντας ότι παραβίασαν (έστω κι από λάθος) τα καθήκοντά τους να προστατεύουν τα σύνορα, εμπίπτει στην φανερή εμπάθεια του Ψαρρά και οφείλει να ληφθεί υπόψη από τους αρμοδίους που κάθονται κι ακούνε αυτόν τον άνθρωπο.

Προς στιγμήν, το ομολογώ, σκέφτηκα, έτσι για το τρολάρισμα, το παρόν κείμενο να παραμείνει ανυπόγραφο, όμως επειδή είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο το να ασχολείται κάποιος με τον ψαρεύοντα στα θολά νερά της φαντασίας του Ψαρρά, το παρόν κείμενο υπογράφεται.

Κώστας Αλεξανδράκης