ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ» ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ 95ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β΄ Π.Π. ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Έναν 95χρονο, που από το 1949 ήταν κάτοικος της Νέας Υόρκης και που οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι υπηρέτησε την θητεία του ως φρουρός σε γερμανικό στρατόπεδο εργασίας στην κατεχόμενη Πολωνία, εξέδωσαν στη Γερμανία για να… δικαστεί ως «εγκληματίας πολέμου»!!!

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, πρόκειται για τον Ουκρανό Τζακίβ Παλίτζ, που υπηρέτησε ως φρουρός στο στρατόπεδο εργασίας Τραουνίκι, αποκρύπτοντας  «την υπηρεσία του στις ναζιστικές δυνάμεις και τη συμμετοχή του στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όταν πήρε την αμερικανική υπηκοότητα. Ποιο ήταν συγκεκριμένα το «έγκλημα» του Παλίτζ; Ότι «υπηρετώντας ως ένοπλος φρουρός και αποτρέποντας τη δραπέτευση των Εβραίων αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής του θητείας, ο Παλίτζ διαδραμάτισε κομβικό ρόλο, διασφαλίζοντας ότι οι Εβραίοι θύματα του Τραουνίκι βρήκαν το φρικτό τους τέλος στα χέρια των ναζί», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου!

Η διαταγή έκδοσης του Παλίτζ είχε εκδοθεί από το 2004 (όταν ήταν σε ηλικία 81 ετών), αλλά δεν εκτελέστηκε για προφανείς λόγους απ’ όσους πέρασαν από το αξίωμα του προέδρου, μέχρι που βρέθηκε ο παλιάτσος Τραμπ και την εκτέλεσε! Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, η έκδοση του Παλίτζ είναι αποτέλεσμα της ενορχηστρωμένης προσπάθειας από τον Τραμπ: «Ο Τραμπ μου είπε να το κάνω προτεραιότητα και να διώξω τον ναζί».

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Παλίτζ έφτασε με στρατιωτικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ και μεταφέρθηκε κατευθείαν σε… οίκο ευγηρίας της περιοχής. Είναι δε άγνωστο αν θα δικαστεί, με  δεδομένη την προχωρημένη ηλικία του, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και την απουσία αποδεικτικών στοιχείων.

Τα σχόλια δικά σας…