ΤΟ ΠΑΡΑΜ-ΙΘΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

«Δημιουργούμε έναν χώρο δημοσιονομικό, που μας επιτρέπει να κάνουμε και βελτιώσεις και να υλοποιηθούν φορολογικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις. Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ ήταν ήδη κοντά στα 650 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και θα προσεγγίσει, σε ετήσια βάση, το 1,5 δισ. ευρώ, πάνω από τους δικούς μας στόχους, επιτρέποντας να εξεταστεί όχι μόνο η μη μείωση συντάξεων, αλλά και να υλοποιηθούν φορολογικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις».

Αυτά είπε σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» (ράδιο-ΣΥΡΙΖΑ) ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης της κομμουνιστικής συγκυβέρνησης, Πετρόπουλος, συνεχίζοντας το… παραμ-ΙΘΑΚΗ.

Τι τρέχει με το θέμα της μείωσης των συντάξεων; Η συγκυβέρνηση των αχυρανθρώπων των διεθνών τοκογλύφων, που έχει ψηφίσει στη βουλή ΔΥΟ φορές την μείωση των συντάξεων από 1/1/2019, εκλιπαρεί τους αφέντες της να δώσουν μια μικρή προσωρινή παράταση στην εφαρμογή του μέτρου, για να μπορέσει να πάει σε τετραπλές εκλογές στα τέλη Μαΐου, χωρίς μειωμένες συντάξεις. Μάλιστα, ζητούν από τα αφεντικά τους να είναι προφορική η παράταση και να μην προσδιοριστεί επακριβώς ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου, έτσι ώστε να παραμυθιάσουν τον ελληνικό λαό, ότι η μείωση απετράπη χάρη στην πολιτική τους και να υποσχεθούν (ψευδώς, αλλά αυτό δεν έχει καμμιά σημασία…), ότι αν ξαναβγούν δεν θα υπάρξει μείωση συντάξεων! Έτσι κι αλλιώς το ξέρουν και οι ίδιοι πως δεν πρόκειται να ξαναβγούν, για να τους ζητηθεί ο λόγος αν πράξουν το αντίθετο, μιας και το μόνο που ελπίζουν είναι να κρατήσουν ένα σεβαστό ποσοστό, για να παραμείνουν στο πολιτικό παιχνίδι!

Θα τους κάνουν τη χάρη οι διεθνείς τοκογλύφοι ή θα τους πετάξουν σα στυμμένες λεμονόκουπες; Ιδού η απορία!