ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ ΤΡΑΙΝΟ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ!

Αφού δεν έχουν να παρουσιάσουν κάποιο σημαντικό έργο στην Θεσσαλονίκη, για να το επιδείξουν στα εγκαίνια της ΔΕΘ, οι συριζοψεκασμένοι αποφάσισαν να καταφύγουν σ’ ένα τρυκ για εντυπωσιασμό των αφελών.

Έτσι, φέρνουν στα εγκαίνια της ΔΕΘ το «Ασημένιο Βέλος», ένα τραίνο υψηλών ταχυτήτων της ιταλικής «Ferrovie dello Stato» (FS), το οποίο ΘΑ πραγματοποιεί (μελλοντικά) το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε τρεις ώρες και 20 λεπτά.

Η επίσημη πρώτη του τραίνου θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθούν τέσσερα ή πέντε δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα του δικτύου από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κατερίνη, με ταχύτητα έως 200 χιλιομέτρων/ώρα.

Ωστόσο, η παρουσία του «Ασημένιου Βέλους» θα είναι μόνο για επίδειξη και θα επιστρέψει στην Ιταλία, καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στο θεωρούμενο πιο «δύσκολο» τμήμα της κεντρικής σιδηροδρομικής αρτηρίας της χώρας, από το Λιανοκλάδι μέχρι τον Δομοκό, μήκους 52 χιλιομέτρων!

Τόσο ξεφτισμένοι είναι, αλλά ας μην ορέγονται εντυπωσιασμούς, γιατί μ’ αυτά που θα γίνουν στην Θεσσαλονίκη το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου, κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το τρυκ τους!