ΜΚΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (ΠΟΥ… ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΟΙ) ΣΤΑ HOTSPOTS ΤΩΝ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ»

Στην καταγγελία, ότι το ψευδοκράτος των «ανθρωπιστών» στέλνει ενηλίκους (οι οποίοι… δηλώνουν ανήλικοι, για να έχουν προνομιακή μεταχείριση, ίσως δε και για… άλλους λόγους – για να βιάζουν τα ανήλικα…) στα hotspots των ασυνόδευτων ανήλικων «προσφυγόπουλων», προχώρησε η δική τους ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ», με αφορμή τα μεγάλα επεισόδια που ξέσπασαν προ ημερών, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης:

«Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου νεαροί πρόσφυγες από το Πακιστάν προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για πρόσφυγες, η πλειοψηφία των οποίων φιλοξενούνταν στη δομή τις τελευταίες δύο εβδομάδες

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να φύγουν από τη δομή, οι νεαροί πρόσφυγες από το Πακιστάν προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στον ξενώνα, επικαλούμενοι ως αφορμή την ποιότητα του φαγητού και την περιορισμένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ προσπάθησαν να εμποδίσουν και την παρέμβαση της αστυνομίας. Τα επεισόδια έληξαν χωρίς να τραυματιστεί κανείς, αλλά απέδειξαν για μια ακόμη φορά και με τον χειρότερο τρόπο ότι η φιλοξενία ενήλικων ανθρώπων που δηλώνουν ανήλικοι αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στη λειτουργία των ξενώνων και με τον τρόπο αυτό απαξιώνονται οι δομές παιδικής προστασίας. Οι εργαζόμενοι της ΑΡΣΙΣ καλούμαστε να φροντίσουμε ανήλικα προσφυγόπουλα που ζουν σε ξενώνες και αναρωτιούνται για ποιο λόγο πρέπει φιλοξενούμε νεαρούς εμφανώς μεγαλύτερους από 18 ετών. Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε στους ανήλικους φιλοξενούμενους -προσθέτει- γιατί βρίσκονται στον ίδιο χώρο με αυτούς, εμφανώς ενήλικα πρόσωπα, και εντελώς διαφορετικές ανάγκες. Γίνεται ακατανόητο γιατί η εξακρίβωση της πραγματικής τους ηλικίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες στηρίζεται αποκλειστικά στο τι δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι. Οι πρόσφυγες είχαν πάρει παραπεμπτικό για τον ξενώνα από κοινωνικές υπηρεσίες οι οποίες αγνόησαν ή παρανόησαν το ηλικιακό και κοινωνικό υπόβαθρο των ανθρώπων αυτών, που δεν άργησαν να  λειτουργήσουν βίαια και προκλητικά».

Αυτή είναι η «προστασία» που προσφέρουν οι «ανθρωπιστές» του δήθεν «αντιρατσιστικού» ψευδοκράτους των Τσιπροκαμμένων στα ασυνόδευτα ανήλικα!