ΠΟΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ;

Είθισται, όταν ένας ασθενής βγαίνει (ζωντανός) από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ όταν μπήκε. Με την Ελλάδα και τα Μνημόνια, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!

Η ανεργία είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με το ξεκίνημα των Μνημονίων, ενώ κι αυτοί που έχουν μια κάποια εργασία, συνήθως είναι μερικής απασχόλησης (με μηνιαίο «μισθό» πείνας κάτω από 400 ευρώ) και δεν πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν ποτέ! Περίπου 500.000 Έλληνες, στην πλειοψηφία τους νέοι και μορφωμένοι, έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τη χώρα, κι είναι κοινό μυστικό πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν πίσω σύντομα. Ίσως και καθόλου! Σύμφωνα με υπολογισμούς της Eurostat, ένας στους τρεις κατοίκους της χώρας είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και το ποσοστό ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο. Τουλάχιστον το 50% των λεγόμενων «μικρομεσαίων» έχουν βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους! Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 40% κι έρχεται νέα μείωση των συντάξεων από 1/1/2018, κατά 20% και πλέον! Κι όλα αυτά, ενώ οι τιμές σ’ όλα τα είδη και για τις πάσης φύσεως υπηρεσίες είναι ίδιες και σε κάποιες περιπτώσεις υψηλότερες από εκείνες προ Μνημονίου, ενώ έχουν προστεθεί νέοι δυσβάσταχτοι φόροι! Τεράστιο ποσοστό Ελλήνων χρωστάει παντού, χωρίς να υπάρχει καμμιά προοπτική να πληρώσει τα χρέη ή να να απαλλαγεί απ’ αυτά.

Επιπλέον, η Χώρα θα συνεχίσει να είναι υπό κηδεμονία, υποχρεωμένη να πετυχαίνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τις προσεχείς δεκαετίες, η δε δημόσια περιουσία είναι υποθηκευμένη στους «δανειστές».

Για ποια, λοιπόν, «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια μιλάνε οι αλήτες;