ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ: ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΗΕ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ!

Σε σοβαρότατες καταγγελίες κατά των ΗΠΑ και του ΟΗΕ, ότι παρεμποδίζουν την επιστροφή των Σύριων προσφύγων στην Πατρίδα τους,προχώρησε ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Εις ότι αφορά τον ΟΗΕ, ο Λαβρόφ είπε ότι το πολιτικό τμήμα της γραμματείας του ΟΗΕ εξέδωσε τον περασμένο Οκτώβριο μυστική οδηγία την οποία απέστειλε σε όλο το σύστημα του ΟΗΕ και βάσει των οδηγιών που έδωσε, «απαγορεύεται σε όλους τους οργανισμούς που εντάσσονται στο σύστημα αυτό, να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε προγράμματα που σχετίζονται με την ανόρθωση της οικονομίας στη Συρία. Μόνο ανθρωπιστική βοήθεια και τίποτα άλλο. Τέθηκε όρος που έλεγε ότι μόνο μετά την επίτευξη προόδου στη λεγόμενη διαδικασία μετάβασης μπορούν να ασχοληθούν με την ανόρθωση της Συρίας».

Τις ίδιες κατηγορίες εξαπέλυσε και κατά των ΗΠΑ (που ελέγχουν τον ΟΗΕ), αλλά και των δυτικών χωρών, που χρησιμοποιούν τις διεθνείς οργανώσεις στη Συρία για να επιτύχουν τους δικούς τους γεωπολιτικούς τους στόχους κάτι που αντιβαίνει στις αρχές του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης, ότι η Χώρα του συμβάλλει ενεργά στην επιστροφή των Σύριων προσφύγων στη Συρία από άλλες χώρες και ιδιαίτερα από τον Λίβανο. «Το Κέντρο υποδοχής και κατανομής προσφύγων που έχει δημιουργηθεί στην Συρία σχεδόν καθημερινά ενημερώνει για εκείνα τα σημεία τα οποία είναι έτοιμα να δεχθούν πρόσφυγες οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στις εστίες τους», δήλωσε ο Λαβρόφ προσθέτοντας ότι μόνο τον περασμένο μήνα από τον Λίβανο στη Συρία επέστρεψαν περίπου επτά χιλιάδες πρόσφυγες».