ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ… SUCCESS STORY ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Φιέστα μπορεί να μην κατάφερε να στήσει η μνημονιακή συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, για την δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια –τους τη χάλασαν οι νεκροί στο Μάτι!- αλλά τουλάχιστον εξασφάλισαν τις πανηγυρικές δηλώσεις των Ευρωπαίων εκπροσώπων των διεθνών τοκογλύφων, τις οποίες θα περιφέρουν για να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό, δίνοντάς του ψεύτικες ελπίδες!

Έτσι, ο διάδοχος του διαβόητου Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, δήλωσε ότι «Η ολοκλήρωση του προγράμματος της Ελλάδας είναι επιτυχημένη. Δεν συνέβησαν οι σκοτεινές προφητείες των προφητών της καταστροφής. Αυτό είναι καλό».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Κάρσεν Σνάϊντερ, μίλησε για «ολοκλήρωση του ελληνικού οικονομικού δράματος», αλλά και οοικονομικός εμπειρογνώμονας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU) και αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού, Έκαρντ Ρέμπεργκ, που δήλωσε «αισιόδοξος ότι η Ελλάδα βρίσκεται ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και μπορεί σύντομα να χρηματοδοτηθεί ξανά με καλούς όρους στην ελεύθερη αγορά».

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), το… τερμάτισε, μιλώντας για… success story: «Το πρόγραμμα έχει αποδώσει θετικά αποτελέσματα. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει, η ανεργία εξακολουθεί να είναι υψηλή, αλλά σημαντικά χαμηλότερη απ’ ό,τι πριν από τρία χρόνια. Και πιστεύω ότι το μέλλον της ελληνικής οικονομίας μπορεί να είναι καλό εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, όπως συμφωνήθηκε. Πριν από λίγο καιρό κανείς δεν πίστευε ότι η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Κύπρος θα είναι success stories. Όταν αναφέρομαι σε αυτές τις τέσσερις χώρες, πάντα μιλάω για τέσσερις επιτυχίες. Θα μπορώ πλέον να συμπεριλάβω την Ελλάδα σε αυτήν την ομάδα».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, μίλησε για «μεγάλη επιτυχία», την οποία απέδωσε στον mister Tsipra: Για την Ελλάδα, που σεβάστηκε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε το καλοκαίρι του 2015 και είχε το θάρρος, υπό την εποπτεία του Αλέξη Τσίπρα, να μεταρρυθμιστεί σε βάθος…».

Αλλά, τα ψέματά τους έχουν κοντά ποδάρια, γιατί πολύ σύντομα θα καταλάβει και ο τελευταίος Έλληνας, πως τίποτα δεν έχει αλλάξει με την δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια!