ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ: Ο «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

 

Σε άκρως μη πολιτικώς ορθές δηλώσεις, προχώρησε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Μαχάτιρ Μοχάμαντ (που στα 92 του είναι ο γηραιότερος εκλεγμένος ηγέτης του κόσμου), στο Associated Press. Ο Μοχάμαντ, ασκώντας –όπως τόνισε- το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, είπε τα εξής: «υπάρχει μία φυλή που δεν μπορεί να επικριθεί. Αν είσαι αντισημίτης, φαίνεται σαν να είσαι εγκληματίας. Ο αντισημιτισμός είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα που εφευρέθηκε για να εμποδίσει τους ανθρώπους να επικρίνουν τους Εβραίους».
Κι αυτές δεν ήταν οι μόνες μη πολιτικά ορθές δηλώσεις του Μαλαισιανού πολιτικού Το 2012, είχε γράψει στο προσωπικό του blog ότι «οι Εβραίοι κυβερνούν αυτόν τον κόσμο με πληρεξούσιο», ενώ το 2003, μιλώντας σε Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι «1,3 δισεκατομμύρια μουσουλμάνοι δεν μπορούν να νικήσουν μερικά εκατομμύρια Εβραίους. Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος». Επίσης, στο βιβλίο του, υπό τον τίτλο «The Makay Dilemma», είχε γράψει το εξής: «οι Εβραίοι δεν είναι απλώς άνθρωποι με μεγάλη μύτη, αλλά άνθρωποι που αντιλαμβάνονται το χρήμα ενστικτωδώς».
Μα καλά, επιτρέπεται τώρα να μην υπάρχει εκεί στην Μαλαισία ένας… αντιρατσιστικός νόμος;