Η… ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΩΝ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ» ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΝΤΙΓΙΑΜΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΤΖΑ-ΤΕΠΕ

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επαρχία Αντιγιαμάν της νοτιοανατολικής Τουρκιάς, εξαιτίας «λανθασμένων πυροβολισμών».

Τι εννοούν οι «ποιητές»;

Τμήμα στρατοχωροφυλάκων που μετέβαιναν στον τόπο της συμπλοκής Τούρκων στρατιωτών με Κούρδους αντάρτες του PKK, από την οποία σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης, συνάντησαν στο δρόμο ένα Ι.Χ.  και νομίζοντας πως ανήκε στους αντάρτες του ΡΚΚ το γάζωσαν με τα όπλα τους. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, σ’ αυτό επέβαιναν οι τρεις Τούρκοι στρατιώτες, που έπεσαν από «φίλια πυρά»!

Αυτό το πρόσφατο περιστατικό, δεν είναι βέβαια το μόνο δείγμα της… πολεμικής αρετής των Τουρκαλάδων. Κατά το παρελθόν υπήρξαν πολλά παρόμοια μεμονωμένα επεισόδια όπου Τούρκοι «καθάριζαν» δικούς τους, γιατί τους περνούσαν για… εχθρούς, ωστόσο το πιο «ξακουστό» όλων ήταν η βύθιση του τουρκικού θωρηκτού Κοτζά – Τεπέ από τους… ίδιους τους Τούρκους!

Ήταν 21 Ιουλίου του 1974 και ώρα 2 και 35 μ.μ., όταν το «Κοτζά-Τεπέ», μέλος τουρκικής νηοπομπής που εκινείτο προς τα κυπριακά παράλια για την αποβίβαση των «Μεχμετζίκ», βυθιζόταν στα ανοιχτά της Πάφου, μετά από σφοδρό βομβαρδισμό που είχε δεχθεί από… τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία το πέρασαν για… ελληνικό, λόγω της ασυνεννοησίας των επιτελείων Ναυτικού και Αεροπορίας και της ατζαμοσύνης που διακρίνει τους Τουρκαλάδες!