ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ: ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ… ΔΙΕΘΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Συνέντευξη στο περιοδικό “Antivirus” έδωσε η Αλβανίδα τραγουδίστρια, η οποία ως γνωστόν φωτογραφήθηκε προσφάτως με τον εκπρόσωπο της Αλβανίας στην Eurovision και με τα χέρια τους σχημάτισαν το σύμβολο του αλβανικού εθνικισμού και της «Μεγάλης Αλβανίας», που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και κάμποσα ελληνικά εδάφη.

Στη συνέντευξη αυτή μίλησε και για τις εθνικές ταυτότητες, τις οποίες χαρακτήρισε… ξεπερασμένες και συνεχάρη τους Έλληνες γιατί γίνονται όλο και πιο… ανοιχτόμυαλοι σε τέτοια θέματα:

«Νομίζω ότι η περίπτωσή μου φέρνει στην επιφάνεια μία αντίληψη που υπάρχει γύρω από το ζήτημα των εθνικών ταυτοτήτων. Μια αντίληψη που τη συναντάς κυρίως στις παλιότερες γενιές. Είναι μία πιο παλιά νοοτροπία. Τα νέα άτομα δεν σκέφτονται έτσι κι αν σκέφτονται είναι γιατί κάποια μέσα προσπαθούν να αναπαράγουν και να καλλιεργήσουν αυτή την νοοτροπία. Θεωρώ, πάντως, την Ελλάδα μία ανοιχτόμυαλη χώρα και όσο περνά ο καιρός γίνεται και περισσότερο…».

Υπάρχει κάποια αντίφαση στην… ανοιχτομυαλιά της και στον αλβανικό αετό που σχημάτιζε; Απολύτως καμμία! Διότι αναφερόμενη η λεγάμενη στις «εθνικές ταυτότητες» ως «παλιά νοοτροπία», άρα… στενόμυαλη, εννοεί τι επιθυμεί η ίδια να επικρατεί στην Ελλάδα, αποφεύγοντας επιμελώς να μιλήσει για το ζήτημα των εθνικών ταυτοτήτων από αλβανικής πλευράς.

Με λίγα λόγια, η Αλβανίδα αοιδός είναι εθνικίστρια στην Αλβανία, αλλά… διεθνίστρια στην Ελλάδα. Δηλαδή, τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας πάλι δικά μας! Δεν είναι πολύ… καλλιτεχνικό αυτό;