ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΒΛΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ… ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ!

Ενώ οι Τσιπροβλαμμένοι κάνουν πως… κοιμούνται, ακόμα και οι Τουρκαλάδες ψαράδες αλωνίζουν πανελεύθεροι στο Αιγαίο!

Έτσι, με αφορμή και το χθεσινό επεισόδιο, με τους εκφοβιστικούς πυροβολισμούς κατά Ελλήνων ψαράδων, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπελάγους, Αναστασία Μήλιου κατήγγειλε τα εξής:

«Οι Τούρκοι τώρα πια έχουν αποθρασυνθεί. Είναι σαν να θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα το να ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε μια μηχανότρατα. Χθες είχαμε 10 μηχανότρατες από το Αγαθονήσι μέχρι και τη Λέρο. Τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη φτάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα από τα νησιά. Σε παλαιότερες καταστάσεις οι Τούρκοι μόλις έβλεπαν τον κίνδυνο έφευγαν. Την περασμένη εβδομάδα έβριζαν, απειλούσαν και θεωρούσαν δεδομένο ότι δεν θα τους σταματήσει κανένας».
Ερωτηθείσα δε για την αντίδραση του λιμενικού, παρέπεμψε στους αρχιπροδότες Τσίπρα και Καμμένο: «το θέμα είναι τι εντολές έχει το λιμενικό. Έχει εντολές να οδηγήσει το πλοίο στο λιμάνι ή απλά κάνει συστάσεις με μια σβούρα γύρω από τη μηχανότρατα; Πιστεύω ότι υπάρχει πολιτική εντολή πίσω από αυτό (σ.σ. να κάνουν μόνο συστάσεις). Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει διαδικασία σύλληψης. Τα σκάφη αυτά θα έπρεπε να οδηγούνται στο λιμάνι».

Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και ο πρόεδρος των ψαράδων της Λέρου, Χρήστος Τσακιργιός:

Οι τούρκικες μηχανότρατες ψαρεύουν στα 200 μέτρα από τις ακτές του νησιού. Μας είπε ο Σαντορινιός ότι θα στείλει 2-3 επιπλέον πλωτά του Λιμενικού και δεν έκανε τίποτα.

Σε αυτή την κατάσταση απειλούνται τα σπίτια μας. Έχουν φτάσει στα 200 μέτρα από τη Λέρο. Από τη στιγμή που οπλοφορούν όλο και κάποιος φόβος υπάρχει».