ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο… ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙΑ;

Άρθρο στην εφημερίδα «Εμπρός»

Έχει γεμίσει ο χώρος των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης από εκκλήσεις για να σταματήσει η κακομεταχείριση ζώων από «κακούς Έλληνες» επαγγελματίες. Οι καταγγέλλοντες ανακάλυψαν βεβαίως τώρα την χρήση των ζώων από τον Ανθρωπο,  όταν η πρακτική, εκτός του ότι χάνεται στο βάθος του Χρόνου, είναι και απολύτως ανανεώσιμη, οικολογική, και δεν μολύνει το περιβάλλον! Για αυτό δεν αγωνίζονται οι ακτιβιστές των ΜΚΟ;
Μάλλον όχι!


Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στην εφημερίδα μας, το ενδιαφέρον των οργανώσεων προστασίας ζώων για τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια στα νησιά των Κυκλάδων, δεν είναι καθόλου αθώο. Εάν ήταν, θα έκαναν παρεμβάσεις και στις … ιπποδρομίες του Άσκοτ, παρουσία της βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας, και θα αποκτούσαν και μεγαλύτερη δημοσιότητα, αλλά εκεί μάλλον θα τους απομάκρυνε κάθε άλλο παρά με το γάντι κάποιος έφιππος Βρετανός Αστυνομικός.


Στην Ελλάδα των χάνων όμως, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ανάμεσα σε ακτιβιστές του πληκτρολογίου και κατοίκους των μεγαλουπόλεων που δεν έχουν ιδέα για το πώς είναι η ζωή στην επαρχία, και οι οποίοι δέχονται αδιαμαρτύρητα και αναπαράγουν ό,τι τους σερβίρουν. Πληροφορούμαστε λοιπόν ότι οι οργανώσεις αυτές απορροφούν χρήματα από κρατικές επιχορηγήσεις, και το «Πράσινο Ταμείο» της Ε.Ε., και με πληρωμένες προωθήσεις στο διαδίκτυο, σποτάκια, τρικάκια, φωτομοντάζ και δημοσιεύματα στον Τύπο, προσπαθούν να πείσουν τους αφελείς φιλόζωους ότι οι Κυκλαδίτες έχουν βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, και προτρέπουν τους πολίτες να κάνουν καταγγελίες. Έτσι, παρουσιάζουν έργο ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τον πακτωλό των χρημάτων!


Λες και οι ντόπιοι των οποίων η ζωή εξαρτάται από τα ζώα τους για να μεταφέρουν στις δύσβατες περιοχές των νησιών μας προϊόντα, νερό, ζωοτροφές, αλλά και ανθρώπους, για να οργώσουν τα χωράφια τους και να αλωνίσουν μέχρι σήμερα σιτηρά, δεν αγαπούν τα ζώα τους, αλλά τα αγαπούν οι δια βίου τεμπέληδες των πληρωμένων αισθημάτων.  


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο σεβασμός ανθρώπου και ζώου είναι θεμελιώδης ηθικά, ανθρωπιστικά και πρακτικά. Οι κάτοικοι των νησιών μας, οφείλουν να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται το πολύτιμο έμβιο δυναμικό τους. Όμως, η εφαρμογή των όσων επιχειρούν να επιβάλλουν οι ΜΚΟ (με το αζημίωτο πάντα…) θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα στην πρωτογενή παραγωγή και στην αυτάρκεια των νησιών του Αιγαίου μας. Και αυτό μάλλον άλλους σκοπούς εξυπηρετεί…