ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΠΟΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ

Παραμύθια αποδεικνύονται στην πράξη –για πολλοστή φορά!- τα περί διάρρηξης των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων, τα οποία εκ συστήματος πλασάρουν στο ελληνικό κοινό τα παπαγαλάκια του αχυρανθρώπου των Αμερικανών Καμμένου και της αμερικανικής πρεσβείας!

Έτσι, μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία των επικεφαλής της αμερικανικής και της τουρκικής διπλωματίας, Πομπέο και Τσαβούσογλου, έγινε και δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Αμύνης των δύο χωρών, Τζέιμς Μάτις και Χουλουσί Ακάρ, «για την διμερή αμυντική συνεργασία καθώς επίσης για την πορεία των επιχειρήσεων στη Συρία».

Επιπροσθέτως, τα προσεχή εικοσιτετράωρα τουρκική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον, για να διευθετήσει τις όποιες διαφορές υπάρχουν. Κι όλα αυτά βεβαίως, έγιναν μετά από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκιάς, όπου αποφασίστηκαν αμυντικές επενδύσεις και έργα αξίας 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Αυτά, για να μη μας δουλεύουν τα διάφορα εγχώρια πρακτοράκια και ανθυποπρακτοράκια, ότι τα «σπάνε» οι Τούρκοι με τους Αμερικανούς, άρα θα ωφεληθεί η Ελλάδα!