ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ: ΓΙΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ» ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ

Αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» έκανε ο πρωθυπουργός της Ρωσσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε συνέντευξή του περί της ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, στην εφημερίδα Kommersant.

Ιδού τι ακριβώς είπε ο Μεντβέντεφ: «Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Είναι άλλο αν πρόκειται για διπλωματικό τρικ και λένε μόνο ότι θα δεχθούν τη Γεωργία αλλά δεν κάνουν ουσιαστικά βήματα προς αυτό. Αν είναι έτσι, συστήνουμε στους συναδέλφους μας στο ΝΑΤΟ να μας πουν πού αλλού μπορεί να κάνουν αυτό το κόλπο. Για παράδειγμα, μπορεί να προσκαλέσουν το Κόσοβο να ενταχθεί στη Συμμαχία ή την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου; Θα βελτιώσει αυτό την κατάσταση στον κόσμο;».

Και προφανώς, δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά Μεντβέντεφ στο ψευδοκράτος που του δίνει υπόσταση κράτους. Πρόκειται για μια –φραστική ακόμα, κι ας ελπίσουμε να μείνει εκεί- αλλαγή πολιτικής της Ρωσσίας στο κυπριακό ζήτημα, η οποία ασφαλώς και σχετίζεται άμεσα με την διατάραξη των ελληνο-ρωσσικών σχέσεων από τις αμερικανόδουλες μαριονέτες του εν Αθήναις «πρεσβευτή» ( Ύπατου Αρμοστή) Πάιατ, Τσίπρα και Καμμένο!