ΟΙ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ» ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ…

115 «πρόσφυγες» έχουν συλληφθεί από τις βελγικές αρχές μόλις τους πρώτους έξι μήνες του έτους, επειδή ταξίδευαν στην χώρα καταγωγής τους και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν την βελγική άδεια παραμονής τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο αριθμός των «προσφύγων» που κάνουν διακοπές στις «επικίνδυνες» πατρίδες τους αυξάνεται. Σε σύγκριση με το 2016 ο αριθμός έχει διπλασιαστεί.

Οι «μετανάστες» που έχουν καταχωρηθεί ως «πρόσφυγες», μπορούν να λαμβάνουν άδειες παραμονής εφόσον κινδυνεύουν στις χώρες καταγωγής τους. Αν επιστρέφουν μπορεί να χάσουν τις άδειες παραμονής τους.

Το φαινόμενο των «διακοπών» δεν είναι νέο. Στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις, όπως και στην Ελβετία και την Σουηδία.

Εφόσον η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων αυτών είναι άνεργοι, όπως είναι φυσικό, τα πήγαινε-έλα στις χώρες τους χρηματοδοτούνται με χρήματα των φορολογουμένων. Στο Βέλγιο, για παράδειγμα, το 66% των «προσφύγων» δεν πρόκειται να βρουν δουλειά μέχρι το 2020. 

Στις άλλες χώρες τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Περίπου το 90% των «προσφύγων» στην Ολλανδία είναι άνεργοι και παρόμοια είναι τα νούμερα και στην Ελβετία.

Συμπέρασμα: Πλήρωνε, φορολογούμενε, για να πηγαινοέρχονται οι «κατατρεγμένοι» στις πατρίδες τους. Σύντομα και στην Ελλάδα…

Κ.Π.