Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!

Στο Αργοστόλι βρέθηκε ο δήθεν «ανεύθυνος άρχων» πρόεδρος Πάκης, για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών της 19ης ετήσιας συνάντησης των αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων και αναφερόμενος κατά την ομιλία του στις σχέσεις της Ελλάδος με τα γειτονικά της κράτη, υπερασπίστηκε την κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, με δήθεν… αυστηρό ύφος.

Ιδού πως:   

«Τέλος, ως προς το ζήτημα που αφορά τις σχέσεις μας με την γειτονική μας χώρα, την ΠΓΔΜ: Και εδώ είμαστε απολύτως σαφείς και απολύτως ειλικρινείς. Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι ευνοούμε την προοπτική της στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως προς αυτό, όμως, υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση: Η επίλυση του ζητήματος του ονόματος σύμφωνα με την Ιστορία και με το Διεθνές Δίκαιο. Για να γίνει αυτό – όπως καταστήσαμε σαφές και είναι θέση αποδεκτή και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και  από το ΝΑΤΟ και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών  – πρέπει η γειτονική μας χώρα να φέρει τις αναγκαίες αλλαγές στην έννομη τάξη της, και πρωτίστως στο σύνταγμά της. Γιατί το σύνταγμά της, ως έχει σήμερα, δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις προϋποθέσεις. Και πράγματι, ανέλαβαν αυτή, την υποχρέωση. Κατόπιν τούτου, περιμένουμε την εκπλήρωσή της. Μόνον όταν τελειώσει οριστικά – δεν πρόκειται σ’ αυτό να υπάρξουν εκπτώσεις – όλη αυτή η διαδικασία και αφού διαπιστωθεί ότι η συνταγματική αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις, για τις οποίες μίλησα προηγουμένως, τότε είναι δυνατόν να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ καθώς και ουσιαστική έναρξη συζητήσεων, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τότε, και μόνο τότε, είναι δυνατό να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων».

Βεβαίως, πέραν της υπερασπίσεως της προδοτικής Συμφωνίας, που τον τοποθετεί αυτομάτως στο ίδιο κάδρο της προδοσίας με τους Τσίπρα και Καμμένο, ο… αγέρωχος πρόεδρος Πάκης ψεύδεται αβέρτα-κουβέρτα εις ότι αφορά την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας τα κάλπικα επιχειρήματα του Καμμένου!

Ισχυρίζεται, λοιπόν, πως… δεν υπάρχει ακόμα πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και πως αυτή θα υπάρξει μόνο αν οι Σκοπιανοί ψηφίσουν κατά πλειοψηφία «Ναι» στο δημοψήφισμα και αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Ψεύδος ασύστολο και ενσυνείδητο! Τα Σκόπια έχουν πάρει ήδη πρόσκληση εισόδου στο ΝΑΤΟ, κατά την Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου, με την «προσωρινή» τους ονομασία («πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»). Εάν υπερισχύσει το «Ναι» στο δημοψήφισμα και γίνουν οι αλλαγές στο Σύνταγμα, η πρόσκληση θα αφορά πλέον την «Βόρεια Μακεδονία». Σε κάθε περίπτωση, η πρόσκληση ισχύει και δεν παίρνεται πίσω! Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο πρόεδρος Πάκης, αλλά προτεραιότητά του είναι η υπεράσπιση των Τσιπροκαμμένων που τον μάζεψαν από τα αζήτητα της πολιτικής και τον έκαναν πρόεδρο, έστω κι αν με τον τρόπο αυτό κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό!

(ΥΓ): Ας πάει και στην Μακεδονία να πει το παραμύθι του, ο… λαοφιλέστατος, άμα του βαστάει!