Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΤΗΣ!

Υποτίθεται, πως ο πρόεδρος της «δημοκρατίας» (τους), ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, αλλά αποτελεί προϊόν μικροκομματικών συναλλαγών, είναι «πρόεδρος όλων των Ελλήνων. Ως εκ τούτου, δεν του επιτρέπεται να πολιτικολογεί -έμμεσα ή άμεσα- και μάλιστα εις βάρος συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, που στο κάτω-κάτω έχει ψηφιστεί από ένα μέρος του ελληνικού λαού. Αυτά στη θεωρία…

Τι συμβαίνει στην πράξη; Ο πρόεδρος Πάκης διχάζει τους Έλληνες ανάλογα με το τι ψήφισαν στις εκλογές, και μάλιστα σε λόγο του –υποτίθεται- υπέρ της… ενότητας του ελληνικού λαού!!!

Εμφανιζόμενος, λοιπόν, ενώπιον του συνεδρίου των αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων, στο Αργοστόλι, ο πρόεδρος… Νοτίου Ελλάδος (που μετά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών δεν τολμάει να περάσει τα Τέμπη!), κήρυξε αναίσχυντα υπέρ του διχασμού των Ελλήνων σε «δημοκρατικούς» και «μη δημοκρατικούς»

Ιδού τα δύο επίμαχα σημεία του λόγου του εθνικού μας διχαστή:

«Θυμάμαι και το 2009 που ήμουν πάλι εδώ, στην τότε συνάντησή σας. Είχαμε συζητήσει για την απόδοση ψήφου στους αποδήμους. Είναι κάτι που τους το οφείλουμε, διότι οι απόδημοι είναι αυτοί στους οποίους στηριζόμαστε για να πάει μπροστά ο Τόπος. Και θυμίζω ότι η απόδοση ψήφου στους αποδήμους είναι ο μόνος εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος που δεν έχει ψηφιστεί. Πιστεύω πως όλες οι Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις της Χώρας θα συνεργασθούν για να εκπληρώσουμε αυτό το χρέος μας προς τους απόδημους…

Να είσθε βέβαιοι ότι σε αυτά τα θέματα, ανεξάρτητα από τις  επιμέρους  διαφορές που μπορεί να υπάρχουν και που είναι θεμιτές σε μια πραγματική Δημοκρατία, όλες οι Δημοκρατικές Πολιτικές Δυνάμεις, θα μείνουν ως το τέλος ενωμένες. Γιατί εμείς, οι Έλληνες, ξέρουμε πως ό,τι σημαντικό δημιουργήσαμε το πετύχαμε ενωμένοι. Ξέρουμε το κόστος του διχασμού, ξέρουμε ότι μας στοίχισε ακόμη και κομμάτια του Εθνικού μας Κορμού. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι, σας διαβεβαιώ, να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος».

Οι «δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας», λοιπόν, Άρα, υπάρχουν και οι «μη δημοκρατικές» πολιτικές δυνάμεις (την Χρυσή Αυγή εννοεί…), κατά τον υποτιθέμενο πρόεδρο «όλων των Ελλήνων» (έστω και της… Νοτίου Ελλάδος, μέχρι τα Τέμπη). Αλλά, περιμένατε τίποτα καλύτερο από τον άνθρωπο που ως αρμόδιος υπουργός άφησε την Ελλάδα να καεί το 2008 και που… ευχαρίστησε τους λαθρομετανάστες που «προτιμούν» (!!!) την πατρίδα μας; Τον οποίο, ο ελληνικός λαός έστειλε στα αζήτητα της πολιτικής, από τα οποία τον μάζεψαν οι Τσιπροκαμμένοι και τον έκαναν πρόεδρο; Τελειώνει όμως η προεδρία του!