ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΡΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ… «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ», ΤΕΛΟΣ!

Ο πόλεμος τελείωσε πλέον στην Συρία, τα τελευταία υπολείμματα των συμμοριτών εξοντώθηκαν και η χώρα έγινε ξανά ασφαλής! Οπότε, όσοι έφυγαν κατά την διάρκεια του πολέμου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, οφείλουν τώρα να επιστρέψουν για να συμβάλλουν στην ανοικοδόμηση της χώρας.

Βέβαια, πολλοί εξ’ αυτών δεν έχουν που να μείνουν, γιατί τα σπίτια τους είναι καταστραμμένα. Προκειμένου να λυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα, η Ρωσσία σε συνεργασία με τη συριακή κυβέρνηση δημιούργησαν στην Συρία κέντρα υποδοχής προσφύγων, τα οποία θα συνδράμουν τους Σύριους πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στην Πατρίδα τους, όπως ανακοίνωσε το ρωσσικό υπουργείο Άμυνας.
Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι τα Κέντρου υποδοχής, κατανομής και εγκατάστασης προσφύγων, έχουν αποστολή να συνδράμουν τους πρόσφυγες που επιστρέφουν από διάφορες χώρες του εξωτερικού και στην συνέχεια να τους βοηθήσουν να εγκατασταθούν μόνιμα στην χώρα. Σε όλη την επικράτεια της Συρίας έχουν δημιουργηθεί 336.500 σημεία υποδοχής προσφύγων, ενώ στην σχετική ανακοίνωση απαριθμούνται οι πόλεις σε διάφορες επαρχίες της Συρίας στα οποία είναι κατανεμημένα τα σημεία υποδοχής.

Προφανώς, οι μέχρι πρότινος «πρόσφυγες» έπαψαν και τυπικά να είναι πρόσφυγες κι έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. Ή μήπως δεν συμφωνούν οι εγχώριοι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι»;