ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΙ Ο (Μ)ΠΑΝΟΣ Ο ΡΕΖΙΛΗΣ

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το… «ραντεβού με την ιστορία» των Σκοπίων και της Αλβανίας, με τον  Επίτροπο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν να ανακοινώνει «μετά χαράς» την επίσημη έναρξη «της αναλυτικής εξέτασης του κεκτημένου».

«Ας αρχίσουμε την δουλειά, έχετε ένα ραντεβού με την ιστορία. Έτσι, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Είμαστε μόνο στην αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού», είπε ο Επίτροπος, απευθυνόμενος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στα Σκόπια.
Επιπροσθέτως, συνεχάρη επίσης τους Σκοπιανούς για την πρόσκληση που έλαβαν για ένταξη στο ΝΑΤΟ και τους παρότρυνε να ξεπεράσουν το μοναδικό εμπόδιο για την επίσημη είσοδό τους σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., το δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, ψηφίζοντας «Ναι»: «Εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, πολίτες αυτού του υπερήφανου έθνους, να αποφασίσετε για το μέλλον της χώρας με ελεύθερο και κυρίαρχο τρόπο. Η πόρτα για την ΕΕ είναι ανοιχτή αλλά εσείς και μόνο εσείς θα αποφασίσετε αν θα αδράξετε αυτήν την ευκαιρία».

Μα πως είναι δυνατόν να είναι όλα αυτά αλήθεια; Αφού ο (Μ)Πάνος ο ρεζίλης το’ χε πει, πως πλακίτσα έκανε ο δικός του στις Πρέσπες και δεν τρέχει τίποτα, γιατί οι Σκοπιανοί θα «μαζεύουν φωτογραφίες» αλλά δεν θα ενταχθούν ποτέ ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ε.Ε.! Που κρύβεται τώρα το ρεζίλι ακόμα και των σκοπιανών σκυλιών;