ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ «ΣΦΑΞΙΜΟ» ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ! ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ!

Ως γνωστόν, για πέμπτη κατά σειράν φορά οδηγήθηκαν χθες στο δικαστήριο τα δύο απαχθέντα Ελληνόπουλα, ο ανθυπολοχαγός, Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, όπου απερρίφθη και το νέο αίτημα αποφυλάκισης που είχαν υποβάλλει, στο πλαίσιο δικαιώματος που παρέχει η τουρκική νομοθεσία για επανεξέταση του θέματος κάθε μήνα. 
Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί η αναφορά του Τούρκου εισαγγελέα, με την οποία απέρριψε το αίτημα. Όπως διαρρέεται, ο Τούρκος εισαγγελέας ανέφερε ότι υπάρχει «ισχυρή υποψία του εγκλήματος της εισόδου τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δυο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους». Άρα, υπάρχει άμεσος κίνδυνος για ποινή φυλάκισης δύο ετών και με… επιείκεια!

Φυσικά, απερρίφθη η αιτιολογία του αιτήματος αποφυλάκισης, ότι τα δύο Ελληνόπουλα έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, βάσει  της νομοθετικής ρύθμισης που ψήφισε πρόσφατα η βουλή, με την οποία «μετατέθηκαν» στην ελληνική διπλωματική αποστολή στην Τουρκία, για να μπορούν να ισχυριστούν στο δικαστήριο ότι δύνανται να μείνουν ελεύθεροι, μέχρι να διεξαχθεί η δίκη τους.

Πάντως, κάποιος πολιτικός στην Αθήνα ανακουφίστηκε από την απόρριψη του νέου αιτήματος που τραβάει εις μάκρος την κράτησή τους!
Η δε «μετάθεση» ήταν ένα επικοινωνιακό τρυκ εσωτερικής κατανάλωσης και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει δεκτή ως επιχείρημα από το τουρκικό δικαστήριο. Τότε γιατί έγινε; Μόνο και μόνο για να μπαίνει στους λογαριασμούς των δύο απαχθέντων διπλός μισθός (με το «επίδομα αλλοδαπής»), με την ελπίδα ότι όταν με το καλό θα επιστρέψουν στην Πατρίδα, θα το «εκτιμήσουν» και δε θα μιλήσουν για τις συνθήκες της απαγωγής τους και για την αδυναμία τους να την αποτρέψουν. Μια αδυναμία που δεν οφείλεται στο ότι έδειξαν δειλία, αλλά που έχει να κάνει με την εκτέλεση των διαταγών που τους είχαν δοθεί. Γιατί είναι σίγουρο πως αν μιλήσουν και πουν την πάσα αλήθεια, ο υπεύθυνος θα εξαφανιστεί από την ελληνική πολιτική ζωή κι από την Ελλάδα ακόμα!