ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΣΥΡΙΖΟΠΡΟΔΟΤΩΝ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!

Την παλιά κουκουέδικη τακτική της συλλογής υπογραφών «προσωπικοτήτων» υπέρ της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, εφαρμόζει η συγκυβέρνηση των προδοτών. Κι όπως έκαναν και οι κουκουέδες, οι υπεύθυνοι της συλλογής των υπογραφών προσθέτουν και τις υπογραφές άσχετων ατόμων, με τη λογική ότι δε θα τολμήσουν να τις αμφισβητήσουν.

Μόνο που αυτή τη φορά κάποιοι τόλμησαν! Πρόκειται για τρία –μέχρι στιγμής- άτομα που περιλαμβάνονται στη λίστα των διανοουμένων και καλλιτεχνών, που δήλωσαν πως ουδέποτε υπόγραψαν τη διακήρυξη της ντροπής!   

Η αρχή έγινε με τη γνωστή συνθέτρια και τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, η οποία μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook, κατήγγειλε την «πλαστή» υπογραφή της:

«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποια σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθιά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι’ αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων, αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές». 
Ακολούθησε ο γνωστός εικαστικός Κυριάκος Κατζουράκης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Ο Συριζα κυκλοφόρησε ένα κείμενο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών με υπογραφές (υποθέτω διανοουμενοκαλλιτεχνών), μόλις πληροφορήθηκα ότι έχει και τη δική μου υπογραφή. Έλαβα με μέιλ το κείμενο και δεν το υπέγραψα. Το κείμενο όμως κυκλοφόρησε σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, η ζημιά δηλαδή έγινε. Έστω εκ των υστέρων παρακαλώ να γίνει διόρθωση. Το γιατί δεν υπέγραψα μπορεί κάποια στιγμή αν μου ζητηθεί να απαντήσω δημόσια, εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος». 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου, η οποία έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook : «Δηλώνω ότι ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου στο σχετικό έγγραφο. Δεν θέλω να εμπλακώ καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα. Την στάση μου απέναντι στα πράγματα την ορίζω μέσα από το τραγούδι και τον πολιτισμό». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται και πολλές άλλες παρόμοιες διαψεύσεις…