ΟΥΑΟΥ! Η ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ»!

Αίτημα να παραλάβουν οι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες κάποια από τα 450 «Προσφυγάκια» που επιβαίνουν σε δύο στρατιωτικά πλοία, στα νότια της Σικελίας, απηύθυνε το Σάββατο ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Ήδη η Γαλλία και η Μάλτα δέχθηκαν να πάρουν από 50 η καθεμία κι όπως διαβεβαίωσε ο Κόντε «πολύ γρήγορα θα απαντήσουν θετικά κι άλλες χώρες».

Ωστόσο, ο Τσέχος μεγιστάνας και πρωθυπουργός Μπάμπις (την κυβέρνηση του οποίου στηρίζουν πλέον και τα κουτσουμπάκια της Τσεχίας!) έσπευσε να δώσει την πρώτη ξεκάθαρα, με μήνυμά του στο Twitter: «Η χώρα μας δεν θα δεχτεί κανέναν μετανάστη. Μια τέτοια προσέγγιση συνιστά έναν δρόμο προς την κόλαση και το μόνο που κάνει είναι να δίνει κίνητρο στους διακινητές και να αυξάνει τα έσοδά τους. Θα πρέπει να βοηθάμε τους μετανάστες στις χώρες απ’ όπου προέρχονται, έξω από τα σύνορα της Ευρώπης, για να τους εμποδίσουμε να κάνουν αυτό το ταξίδι».

Τι έχουν να πουν άραγε τα εγχώρια «αλληλέγγυα» συντρόφια για την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της Τσεχίας, που στηρίζεται από τους σταλινικούς; Εδώ σε θέλω Κουτσούμπα!