ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ;

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, για να καταλάβουμε τι ρόλο παίζει το.,.. τιμημένο κουκουέ, έχει η θέση που πήρε για την αμερικανοκίνητη απέλαση των Ρώσσων διπλωματών.

Ποια ήταν αυτή; Στην περίπτωση των απελάσεων, δεν υπήρξε η συνήθης «ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ», άρα το… τιμημένο απόφυγε να πάρει θέση, υποβαθμίζοντας σκοπίμως ένα σοβαρότατο θέμα.

Ωστόσο, θέση αναγκάστηκε να πάρει ο αρχικουκουές Κουτσούμπας, εφόσον δέχθηκε σχετική ερώτηση από τον Real fm, στον οποίο έδωσε συνέντευξη. Ποια ήταν η θέση; Καμμία, λόγω… αγνοίας! «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τα ακριβή στοιχεία», δήλωσε κυνικά ο αρχικουκουές!

Και στη συνέχεια, το’ ριξε στο… τσάμικο, βάζοντας όλους μαζί, Ρώσσους, Αμερικανούς και Ευρωπαίους, στο ίδιο τσουβάλι του… ιμπεριαλισμού: «Κι όλοι αυτοί τσακώνονται μεταξύ τους σε βάρος των λαών. Υπάρχουν ισχυροί ανταγωνισμοί, ισχυρές ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις…».

Γιατί άραγε το θεωρητικά σφόδρα αντιαμερικανικό ΚΚΕ αποφεύγει να καταγγείλει την πιο ωμή επέμβαση των Αμερικανών στην εξωτερική πολιτική του προτεκτοράτου Ελλαδιστάν, ενώ καταγγέλλει θορυβωδώς ακόμα και τις πιο ασήμαντες αμερικανικές επεμβάσεις, ακόμα κι όταν γίνονται στην άκρη της γης;

Μήπως γιατί στην πραγματικότητα είναι τυφλό όργανο του αμερικανισμού, με αντάλλαγμα την μη επέμβαση των Αμερικανών στις πολύ κερδοφόρες μπίζνες των κομματικών επιχειρήσεών του, σε Ελλάδα και εξωτερικό;